• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dobra, tania nawigacja.

Ale jednak jakoś tak się dziwnie czuje z tym lokalizatorem w kieszeni podłączonym cały czas do sieci.

Tak poważnie - uważam, że wielozadaniowość urządzenie nie zmniejsza potrzeby posiadania urządzeń wyspecjalizowanych i płynących z tego korzyści. Ostatnio koleżanka się zgubiła bo dwa razy zatelefonowałem do niej w czasie jazdy i wtedy się wyłączała nawigacja w telefonie, a załadowanie trwało jednak kilkadziesiąt sekund :)

Nie wiem ile kosztuje, ja uzywam Nokii.
i warto dodać ze od któregoś numerka lumii darmowa mapa na cały świat :) szkoda tylko ze nie można zgłaszać fotoradarow itp jak w yanosiku... albo Heredrive albo yanosik :/

telefon zawsze pod reka, a stary lark z automapa kurzy sie w piwnicy ....

Wraz z WP 8.1 wszystkie Lumie dostały pełną licencję na nawigacje:)

Tak poważnie - uważam, że wielozadaniowość urządzenie nie zmniejsza potrzeby posiadania urządzeń wyspecjalizowanych i płynących z tego korzyści. Ostatnio koleżanka się zgubiła bo dwa razy zatelefonowałem do niej w czasie jazdy i wtedy się wyłączała nawigacja w telefonie, a załadowanie trwało jednak kilkadziesiąt sekund
U mnie sie mapa nie wyłącza w czasie rozmowy
Moze mam w mieście lepszy zasięg

Internet jest teraz w prawie każdym abonamencie
A jak go nie ma to kosztuje grosze

Ja mam 2gb internetu i starcza mi na 10-12h nawigacji dziennie plus odpalone strony internetowe non stop

I wyjeżdżam z nia tez za granice.
Za internet za granica 2 tygodnie z nawigacja non stop zapłaciłem 15zl do podstawowego rachunku

jakos nie chce mi sie wierzyc.... ja mam play na karte i za 15min gps w tym roku w Paryżu bo musiałem trafić na przystanek metra na obrzeżach paryża zapłaciłem 23zł... nie wiem co masz za abonament... 1,02pln/1MB to wiec wychodzi ze w 2 tygodnie zuzyles 14MB?! w kwietniu byl inny cennik było 2,4/MB więc bajki opowiadasz z tą ceną. Jeździłem na tej navi 2lata ale koszt za duży, dla turysty ok ale nie na stałe jazdy/trasy

Nokia mapy ma calkiem wporzo i aktualne, ale nie zawsze prowadzi mnie tak jakbym chcial. Na pocieszenie mozna dodac tylko tyle, ze zadna nawigacja tak nie prowadzi :P szczegolnie jak sie zna dobrze teren, to czasami takie glupoty proponuje, ze sie smiac chce. Dojechac sie dojedzie ale w koncu to tylko komputerek.
Chcialbym miec w nawigacje taka opcje, w ktorej wyznaczam punkty, przez ktore cala trasa ma byc prowadzona. Takiego czegos w nokii chyba nie ma.

Nokia mapy ma calkiem wporzo i aktualne, ale nie zawsze prowadzi mnie tak jakbym chcial. Na pocieszenie mozna dodac tylko tyle, ze zadna nawigacja tak nie prowadzi :P szczegolnie jak sie zna dobrze teren, to czasami takie glupoty proponuje, ze sie smiac chce. Dojechac sie dojedzie ale w koncu to tylko komputerek.
Chcialbym miec w nawigacje taka opcje, w ktorej wyznaczam punkty, przez ktore cala trasa ma byc prowadzona. Takiego czegos w nokii chyba nie ma.

mam taka wbudowana w lexusie :P mozesz wrzucic pkt przelotowe i masz kilka proponowanych tras na wyswietlaczu sie rysują i wybierasz ty ktora chcesz jechac a nie komputer sam podejmuje decyzje

Zacząłem zastanawiać się nad smartfonem jako nawigacja.
Możecie coś polecić taniego z dobrym odbiornikiem GPS?

Myślałem nad moto E
Mapy od nokii "HERE" wymagają minimum androida 4.1

Powrót