Odradzaliście mi kulumny na najmocniejszych STX'ach więc teraz mam dylemat na czym je zrobić.Chcę mieć mocne i dobre kolumny.Macie jakieś pomysły,piszcie!!!
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
rumak_2006 napisał:2xGDN27-300-4,GDM17-150-8,GDW10-200-8AJ????
43litry na 2 glosniki?? :???: cos chyba niemasz pojecia o podstawach...rumak_2006 napisał:Objętość skrzyni na niskotonowe wynosi 43l a strojenie 43Hz
najpierw naucz się poslugiwać tym programem i poczytaj zrtykuly na stronie głównej.rumak_2006 napisał:Też mi sie zdawało że 43l to mało ale tak wyliczył mi program.A i tak zrobie obudowe 54l bo musze to jakoś pomieścić![]()
jak kuż tyle znaczków wypisałeś to dodatkowe 2 tak żeby nikt nie miał wątpliwości chyba nie zrobiłoby różnicy ? ;]rumak_2006 napisał:A jest może jakaś zwrotka pod ten GDW10-200-8???
mozna ale to da paskudny efekttakero napisał:Tak nie można robić.
wyglada na to ze nie. przeciez napisalem wyzej jak to sie robi...rumak_2006 napisał:Wpisałem wszystkie dane i dałem tam że 2 głośniki i taki wyszedł mi wyniik.CZytać chyba jeszcze umiem
tak tak , tyle że do napędzenia dwóch takich nie ma co podchodzić bez 250w wzmaka z wysokim DF... Inaczej zamiast basu będziesz miał ciągłe stukanie.SILNY napisał:Pomysł z dwoma STX'ami 27 nawet mi się podoba i uważam, że ma szanse powodzenia.
Szkoda że wtedy będziesz miał dziure na pare oktaw - kompletny brak średnicy , wokali , ogólnie mega tragedia.SILNY napisał:Ale jeśli to maja być studniówki, wesela, czy imprezy integracyjne dla podpitych pracowników, to ja bym wywalił w ogóle średniotonowca. 2 x STX 27 bez zwrotnicy (filtra) i wysokotonwiec AJ za filtrem podawanym na forum (chyba przez SoundWave'a), zdaje się, że nawet z żarówką.