• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

dobre monitory diy

Reakcji
0
Witam. Chciałbym zbudować dobre monitory, które miałyby grać w ok. 12 metrach. Budżet jakim dysponuje to 1000zł bez dokładania na głośniki oraz zwrotnice ( bez skrzynek). Mam bardzo duże dylematy, nie chciałbym źle wybrać więc proszę was o pomoc, w spożytkowaniu tych 1000zł. Muzyka to rock, blues, reggae, wokale kobiece itp. Moje typy to:
seas ca18rnx z jakas kopułka seasa
dayton rs150 i seas 22alu
visaton w170s i seas 27alu
Proszę o wybranie czegoś najlepszego, proszę nie sugerować sie moimi propozycjami w/w.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

już poprawione, przepraszam.
czyli CA18RNX i 27TDFC ?
Stawiałem od początku na ten zestaw, dobrze że się potwierdził mój wybór.
Pomożecie mi teraz dobrać jakąś ładną obudowę do monitorów?
Zależy mi na bardzo eleganckim wyglądzie, żadnej prostoty :D
Nic nie przychodzi mi do głowy patrząc różne projekty.

kurdę, budżet zmalał do 800zł, bez dokładania niestety ;/
Co poradzicie w tej kwestii?
Chciałbym dać na górę seasa aluminiowego, a na dół? Może jakiś dayton/visaton? Prosze o pomoc...

[ Dodano: 2009-11-26, 17:09 ]
a może dayton da175 i jakis seas? Dosyć tani ten Dayton, i chyba aluminiowy.

gdn 13/50/9? a moze tak te z allegro kupic... cud jak niewiem :/
nowe ze sklepu sa po 120zl a z drugiej reki/nie ze sklepu po 80zl...

czyli z czym najlepiej połączyć tego seasa, z da 175? Jeżeli tak to czy jest zwrtonica do tego? Jeżeli nie to z czym innym tak w podobnej cenie?

czyli z czym najlepiej połączyć tego seasa, z da 175? Jeżeli tak to czy jest zwrtonica do tego? Jeżeli nie to z czym innym tak w podobnej cenie?
nie zwrotnicy nie ma ale warto by było kupić ten zestaw a na pewno znalazł by się dobry duszek na tym forum który by się nią zajoł.
Wtedy mieli byśmy coś nowego w dobrej cenie a nie kopie do których ciężko coś zdobyć.

Wg opinii kilku osób faktycnie można by spróbować tego DA175, drogi nie jest a alternatywa do tego co na forum wydaje się dobra

Powrót