• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dobry, gruby kabelek 2xRCA-2xRCA ?

Reakcji
15
Witam

Chciałbym połączyć Prodigy HD2 z wzmacniaczem jakimś, w miarę dobrym i grubym kabelkiem 2xRCA-2xRCA długość 10 metrów. Dysponuje kwotą 100-150.

Co proponuje w tej cenie? Znalazłem na alledrogo prolink 10 m i profigold 10 m (ale cena przekracza budżet)

Czego oczekuje od kabla? Dobrych wtyków RCA, grubego przewodu nie jakiegoś "włosa", i żeby się po 3 zgięciach nie przerwał. Nie wkręcam sobie że kable "grają" dlatego firma nie jest dla mnie ważna, ważna natomiast jest jakość wykonania.

Ja chyba po chińsku mowie :D
Teraz mam Klotz + Nakamichi i nie chce tego. Raz że kable idą osobno, dwa że takie nie zalane wtyki a zalutowane to o dupę potłuc 5 razy człowiek wyjmie i już się przewód gdzieś we wtyku urwie mimo super zalutowania.

Jak sie ciągnie za kabel a nie za wtyk to co ty chcesz, ze się urywa, heheheeh :)

Co do gotowego kabla, to hmmm:

allegro tam najwięcej, bo myślę że na wygląd można kupować i cene :P

A ja moge polecić RK-50 plus wtyki neutrika i będzie dobrze. tylko że ten kabel jest dość sztywny;/ Ale u mnie przetrwał w samochodzie i potem w domu.

Też mam takiego na głośnikowe stosowałem.
Ale wy dalej chyba nie rozumiecie nie chce DIY a kupny.

Te z linka to jest Prolink Exclusive ja mam taki tylko 3m, chyba ktoś tutaj na forum też miał takie.

No właśnie za gruby to on nie jest, w sumie to na tym zdjęciu wygląda taki gruby. Jedna żyła ma tak ok 4-5mm grubości. Nie porównywałem go z niczym, bo wcześniej miałem zwykły kabel. Mój tata ma lepszy kabel, ale nie podłączałem go u siebie żeby porównać.
Wybrałem go bo miał pozytywne opinie jak na swoją cenę.

Powrót