• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

domowa lakiernia czyli...

• Autor wątku Autor wątku Przemek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Deal. Jedzie do Ciebie w przyszłym tygodniu 40 śrub M4 długości 30mm. Gdyby nie było tej długości, odezwe się. Dane do wysyłki poproszę na PW.

jesli hi endowy to bez terminali...terminale nie sa hi-endem...a Przemek napewno nie zrobi terminali co widac po jego kinie domowym...

Fakt :) konstrukcja bedzie zapewne bez typowych terminali, Tylko jak nie wiem czy dobrze pamietam beda to tak bardzo lubiane przez Przemka zlocone bolce wyprowadzone na zewnątrz ? :)

Kurde fakt sam mam tak w tonsilu zrobione i nie pomyslalem ale to i tak juz bez znaczenia. Chociaz nie ukrywaz ze ciekawosc jeszcze wieksza sie zrobila i juz mysle i rysuje co to by moglo byc :D

Co do kolumn to nie mam zielonego pojecia co to może być, ale mysle ze Przemek coś kombinuje z nowym subem. Po doswiadczeniach z sls'sem myśle ze buduje teraz suba na xls i być może z membraną bierną. Stawiam ma xls10 plus membrana bierna. Głośnik montowany na 8 śrub i tye samo srub membrana wychodzi 16 śrub, gdzie reszta? hmmm...

wg mnie to front na hi-end na 16 srubach ...suba i centarla ma :d
zostaja efekty tansze 14srub tyl :)

Przyjmijmy ze beda terminale i jest 30 srob. Wiec tak, do monitorów hi-end Przemek włoży Peerless HDS-164 P który mocuje sie na 6 srob 6x2=12, do tego jakas vifke ktore montuje sie na 5 srob kazda, czyli 2x5=10, wiec 12+10=22, no i pozostaje 8 na terminale, no i 30 srob wykozystane. Kolce po dwa mniejsze na tył i po dwa wieksze na przod, tak aby konstrukcja była pochylona. Mam racje???

Kurde teraz to juz nie wiem. Wiem ze Przemek szuka forniru o szerokości 50 cm, wiec chya to na suba? DObra pozostaje przy monitorach :)

jesli 2 *22mdf to mi sie wydaje ze on jednak sie zabezpiecza przed nalotem irakijczykow tylko po co w takim wypadku srubki malowac ;P moze to hi-endowa zapora...Przemek co ty kombinujesz??? hmm... nie mam pojecia ale napewno nie zapore :) ale weim ze chcial bym to miec, zgadlem ??;P

To raczej jednak nie sub dlaczego tak mysle poniewaz na kiego ... 8 kolcow do suba i skoro ma juz caly zestaw w laminacie to nie szukalby forniru na suba zeby popsuc caly design zestawu. Wg mnie to fakt ze uzywa tych tylnych monitorkow jako stereo w innym pomieszczeniu czy jakos tak jest napisane w opisie to raczej w jednym pokoju bedzie mial kino a moze w tym drugim zestaw prawdziwego stereo. 2*22 To normalny front zdaza sie ze mają hiendowe po 10cm i nikt sobie z tego powodu nic nie robi. Tak wiec bedzie wg mnie to raczej stereo no chyba ze konstrukcja powstaje dla kogos.

Każdy co innego typuje. Central hcyba nie bo by do kina nie pasował, ale to chyba sub bedzie no głośnik i panel przymocować to z 30 srób bedzie.

A moze poporstu 2 suby? 2 pary roznych kolcow watpie zeby byly do pochylenia kolumn. Strasznie dlugie sruby daja ze to bedzie cos z grubych plyt. Mozliwe ze to beda 2 suby tylko jeden bedzie z glosnikiem do dolu (dluzsze kolce) a drugi nie:)

Powrót