A ja wyrwałem obudowę taką:
używaną za 150zł. Wyglądem pasuje obok srebrnego amplitunera.
Wyposażona w pilot którym można nawet włączyć komputer (obudowa wyposażona w kawałek modułu z obiornikiem do pilota zasilany CR2032)
Wsadziłem do tego jakiś stary komp na dwurdzeniowym AMD i płycie mATX ze zintegrowaną grafiką amd (jakiś radeon 3200, czy coś... nie pamiętam)
Będa pytania o wydajność przy filmach: Grafika spięła się z telewizorem po HDMI 1080p 60Hz. Filmy z przepływnością bluray odtwarzają się płynnie, ale uwaga: nie z każdym kodekiem. Na ffdshow bez problemów.
Zrobiłem drobny mod w postaci wymiany wiatraka zasilacza 12cm, bo zasilacz ma kształt dedykowany i nie da się wsadzić zwykłego ATX, a oryginalny wiatrak 60 czy 80mm hałasował. I działa i jest fajnie.
Jeden minus jest taki, że słychać kręcacy się dysk. Mam pomysł na wyjęcie dysku z obudowy i włożenie do szafy (mam plan na dłuższe kable SATA). Od razu mówię, że słychać głównie dysk, wiatraki sa prawie niesłyszalne (oczywiście przy założeniu kontroli prędkości wiatraków - przy czym tutaj spostrzeżenie: lepiej włożyć więcej wiatraków przy mniejszych prędkościach, niż mniejszą liczbę z większymi obrotami)
Jeśli ktoś ma kasę do wydania moż włożyć jakiś SSD, może jakies większe pasywne chłodzenie procesora, nowoczesny procesor (z małym poborem prądu), albo zrobić downclocking do rozsadnej wartości i będzie cisza. Pozostanie najwyżej wiatrak zasilacza, ale tu może pomóc jakieś mikro psu, dla diyowców nic trudnego.
Podsumowując, kasa poszła minimalna, założenia w pełni spełnione.