• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

doradzcie

Reakcji
0
juz duzo rzeczy sie nauczyłem na tym forum ale mam jeszcze kilka pomysłów i prosil bym o doradzenie.mianowicie ktore kolumny byly by lepsze altus 300 wat czy tonsil zeus ?? tzn wiem ze roznia sie one mocą i impedencją no i slyszalem ze zeusy dają niezłą sieczke:D ale takze różnią sie dosyc ceną altus 300 okolo 800 zł nowe a tonsil zeus okolo 1500 zł nowe (ceny allegro).no ale jesli jest warto to czemu nie :) jesli doradzicie ktore byly by lepsze oczywiscie chodzi mi czy sie oplaca kupic zeusy skoro są dużo drorzsze to doradzcie tez wzmacniacz do nich jesli mozecie albo wiece:)

Dzizys:P

Do czego Ci te kolumny? Zeusy to raczej na estrade na pewno nei do domu... chociaz jak kto lubi:D
Ja tam bym altusow juz nie bral, samemu mozna cos lepszego za ta kase zlozyc;] za zeusy z reszta tez;]

Niechciałem samemu nic robic juz wiecej mam w planach suba i jakies kolumny i chcialem kupic gotowe a jesli zeusy to pod estrade to odpada a tamte 2 kolumny to sam nie wiem:)

Taaak owa o samych idealach.
Jakos znajomy mi sie ten post pod wzgledem tresci wydaje.
Jeszcze raz powiem najlepsze sa Altusy564Watt Turbo Mega Bit Torpeda Lux.
Ilez razy mozna...

Za 1kpln możnaby zrobić 3 way z niskotonowym 27 300,xw jako niskośrednio i jakąż pożądną kopułką ...
A tu zamiast tego audiomega 350watowe ;)
no bez przesady ,
jeśli nawet nie chcesz sam robić to może kup coś od jakiegoś diy-owca??
popytaj a napewno okaże się że ktoś coś takiego sprzedaje...
a jeśli chodzi o łupanie to chyba SW ma coś ciekawego na zbyciu :D

za 1 kpln to mozna kupic porzadne paczki do lupania znajda sie zeusy dla bardziej wybrydnych np maestro mozna tez cos porzednego sklepac

AnakinSkyWalker, słuchaj nie dziw się takich odpowiedzi :) to wkońcu forum DIY :) Tutaj 90% powie Ci że lepiej samemu zrobić i ja też ich popieram !!! 1k PLN to kupa KASY!!! jeżeli samemu nie chcesz robić to popytaj uzytkowników forum moze oni coś własnie mają na sprzedarz albo co ;)
wkazdym razie odradzam Audiomega i inne tego typu pseudo firmy ;)

Pozdro

Sound Wave, to co u mnie miałeś powinno mu sie spodobać.
Mnie sie zresztą też podobało :)

P.S.
W przyszłym roku będe potrzebował taka wydajną parke więc napewno Ci głowe pozawracam.

okey jakby co to wiem do kogo sie zglosic tyle ze ja nie chce estradowych kolumn cos o miekim basie zeby dobrze walilo do domu:) dzieki za info wszystkim

Powrót