• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Drgania otworu bass-reflex

Reakcji
0
Witam!
Kupiłem sobie niedawno głośniki Creative M2600 i mam problem...
W otworze b-r przy podgłoszeniu rura b-r wpada w drgania a te drgania są dosyć słyszalne i trochę że tak powiem denerwują...
Z góry dziekuje za odpowiedzi !!!
Pozdrawiam :)[/b]

Jak Ty sobie, to wyobrażasz, że ktoś przyjdzie do Ciebie i posłucha skąd dochodzą owe drgania? Sam musisz obadać co i jak. Może rurka jest luźno wpasowana i drży...troche silikonu i po kłopocie.

Tylko że problem jest w gwarancji którą mam na 2 lata czyli jeszcze 23 miesiące...
A otwór drga na końcówce od środka...

gwarancje mozesz sobie w d... wsadzic bo watpie zebys byl takim geniuszem i cos w nich popsul (uszkodzen mechanicznych nie uznaja)

ten chalas to nie drgania tunelu ale przeplywajace powietrze przez za maly otwor. wloz do srodka kawalek gabki lub watoliny - pomoze ale nierozwiaze problemu calkowicie

tak jak Paweł mówi, że to powietrze.
Albo masz luz w zamocowaniu tej rury, to co ci mamy poradzić? No weź jakoś przyklej tą rure i tyle, w ogóle podgłoś to wszystko na maxa i przyjży się czy to rura lata czy powietrze wydostające się z niej tak świszczy czy co.

El_liero napisał:
w ogóle podgłoś to wszystko na maxa i przyjży się czy to rura lata czy powietrze wydostające się z niej tak świszczy czy co.
Jak on to podgłośni to ta pukawka może się rozlecieć :)
Po prostu - te typy tak mają.

Powrót