• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Drukarka Laserowa - jaka?

Reakcji
0
Tak jak w temacie, jaką polecacie w miarę tanią i dobrą drukarkę do termotransferu ??

canon canon canon, nie istnieją lepsze do termotransferu, i koczniecznie kup laminator za 30zł nie męcz się żelazkiem, będziesz mieć płytki jak z fabryki

cudny90 napisał:
http://allegro.pl/item756184671_samsung_ml_1640_toner_kabel_usb_gw_24_fv_wys_24h.html

Nic lepszego nie znajdziesz.

Miałem wcześniej ML-1520, teraz ML-1640 (to co w linku) i termotransfer wychodzi b. dobrze, temp topnienia tonera jest całkiem niska, nie wiem dokładnie ile stopni ale u mnie na żelazku wystarczą dwie kropki ** żeby przenieść toner. Dużo zależy za to od papieru kredowego.

Tasior napisał:
HP laserjet 2100 sam mam i jest dobra. a kosztuje 100zl uzywana po serwisie itp.
popieram
mam 5szt (ja, bracia itp) i to bardzo dobra drukarka
toner starcza na ok 5000-5500str
nowe tonery (nie regenerowane) zdaza sie kupic za 30-40zl (ostatnio kupilem takich 6)
a regeneracja jest rowniez banalnie prosta ;)

Zdecydowanie polecam któryś ze starszych modeli HP 5L,6L, 1100, 1200, 2100, 2200. Trzy pierwsze są idealne do termotransferu z względu na ich małą szybkość odpowiednio 5-10 wydruków na minutę. Daje to dobrą gęstość (krycie) toneru i nie jest podrywany podczas procesu utrwalania. Trzy następne są również dobre(sam używam HP2200).

flodins - canon canon canon
całkowicie się z tobą zgadzam flodins, bo Canon to w środku jest HP :mrgreen:
I tak dochodzimy do sedna sprawy , kup używanego HP i ciesz się dobrym i tanim wydrukiem.

cudny mam samsunga clp300 jako drukarka do domu to jest swietna ale do plytek to troszke sie trzeba nameczyc ja rozpracowalem juz jak prasowac z niej wydruki ale ogolnie sa sporo lepsze drukarki i tansze do termotransferu chocby te starsze HPki ...

mnie natomiast interesuje sprawa z laminatorami moze troszke tu offtopic ale flodnis to sie nada ?
http://www.allegro.pl/item745430567_laminator_a4_asda_wyprzedaz_gw_f_vat.html kiedys na elektrodzie przegladalem jakies przerobki laminatorow itd potem mi sie nie chcialo ale teraz znowu sobie przypomnialem o tym :D

moze jakies prkatyczne uwagi ? masz jakies sprawdzone modele laminatorow cos tam chyba trzeba przy nich grzebac zeby plytki robic prawda :D ?

Przeglądam te drukarki HP laserjet 2100 i jest trochę lipa bo mają port LPT którego nie mam przy Laptopie :sad: Może jakiś inny model godny polecenia z portem USB ? I mam tez pytanie co do papieru kredowego , mianowicie jest jakaś gramatura w zakresie od 100g do 350g - wiec który jest lepszy do termotransferu?

Tofik napisał:
Przeglądam te drukarki HP laserjet 2100 i jest trochę lipa bo mają port LPT którego nie mam przy Laptopie
a od czego sa kabeltki LPT-USB?
brat i kolega tak ma i bezproblemowo dziala
Tofik napisał:
I mam tez pytanie co do papieru kredowego , mianowicie jest jakaś gramatura w zakresie od 100g do 350g - wiec który jest lepszy do termotransferu?
ja uzywam papiero po reklamach/ulotkach :P (taki gruby sliski/blyszczacy)

Jaką kupić laserową drukarkę w cenie do około 300zł? Ma służyć do drukowania dokumentów tekstowych ale też do wykonywania płytek drukowanych.

Poszukaj jakiegoś starego hp, sam używam hp 4100 (wprawdzie ze skanerem, ale biorąc pod uwagę cenę lepiej wziąć bez), toner na 10k wydruków śmiesznie tani i oczywiście Ethernet.

Używam Brother Hl-1112e‎. Tania w zakupie i utrzymaniu.
Polecam:)

Ostatnia edycja:
HP 2055nd, mam kilka po rodzinie i sobie chwalę

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Mam tego brothera tylko czarny model 1112E
Mała i prosta drukarka, przyjmuje wszystkie tonery. Różnica jest w jakości wydruku względem oryginału. Wszystko zależy od zamiennika. Ja polecam!

Nie dostanie się nowej, ale nawet używka daje radę HP 1020 , z zamiennikami bez problemu zapierdziela i drukarka, i termotransfer ;)

UWAGI MODERATORA
przeniosłem posty. W przyszłości kliknijcie "szukaj" zanim napiszecie nowy wątek lub post w niewłaściwym miejscu. Dzięki.

Powrót