• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

DUZY SUB ZA NIE MALA KASE.....

Reakcji
0
Witam

Szukam glosnika do subwoofera w przedziale cenowym okolo 1000zl
Sub bedzie uzywany tylko i wylacznie do kina domowego.
Rozmiar obudowy w sumie nie gra roli ale rozsadnie bylo by max 150L
Minimalny naped to PA300 a max to wzmak by IREK - 600W RMS
Bass ma byc miekki i gleboki, nie toleruje estradowego brzmienia w mieszkaniu i glosniki pokroju Beyma POWER15 odpadaja
Mysle ze f3 jezeli jest wyzsze niz 30Hz dla danego glosnika to juz odpada z listy propozycji
Czekam na sugestie

Pozdrawiam

wisnia
Ja bym twoja uwage staral sie skierowac w strone wlasnie JL jak kolega wyzej napisal. Bardzo dorze wychodza w symulacjach i swoja droga tez swietnie graja.

a ja zaproponuje coś naprawde nietypowego :)

http://editweb.iglou.com/eminence/eminence/pages/products02/lab12/lab12.htm
to poprostu potwor :) X-dem +-44mm :D a liniowego ma +-13mm :D

jest napisane że musi współpracować z filtrem subsonicznym na 35Hz ale to się tyczy ekstremalnych zastosowań :) w domu nie zaszkodzi mu spora buda ani nisko strojony B-R ten głośnik to naprawde potężne uządzonko

ps ten głośnik ma jeszcze jeden + jak go kupisz to na 99% nie znajdziesz nikogo kto juz ma taki :)

swoja droga tez swietnie graja.

wiem jak graja bo mam suba na JL Audio 10W0 i nawet w tej chwili gra ;]

Czekam na dalsze sugestie i propozycje, czym wiecej ich bedzie tym wiekszy wybor.

Propozycja fajna Soun Wave lubie nietypowe i nietuzinkowe glosniki, ale gdzie takie cos jak juz mozna dostac.... ??

Witam,
Możesz sprawdzić jeszcze Peerless`a XXLS 308 "830847".
To tylko sugestia.
Pozdrawiam, Piotr01

1) pogadaj z EQT na elektrodzie on ma dojścia do Eminenca
2) www.pabel.pl -- sprzedają emienence tego modelu nie widzialem ale moze mogą sprowadzić
3) wejdź na strone eminenca i sprawdź kto jest dystrybutorem na polske -- on czy chce czy niechce musi je sprowadzić -- jak się zapluje to zacznij grozić że zadzwonisz do eminenca i oni sobie juz z nim porozmawiają

hehehe niezle sposoby ;]

jest w cenniku na www.pabel.pl pierwsza pozycja w tabeli Professional series cena brutto 921,87

[ Dodano: 2005-09-16, 15:46 ]
w symulacjach w 100L f3 okolo 23Hz ;]

Jak narazie moj faworyt, czekam na dalsze propozycje

wisnia ja ic pwioiem tescany przerabialm bez szalu

do kina najlepszy glosnik z jakim mialem doczynienia to xls i w zasadzie tyle z mojej strony z membrana tworzy duet nie do pobicia w kinie zostal stworzony w oparciu o thx i tak tez gra uwierz mi rpzerabialm juz rozne glosniki no moze procz resolutiona i do kina narazie najlepszy okazuje sie xls

jak mam byc szczery to przy tych pieniazkach nie ma co inwestowac w niesprawdzony projekt ryzyko wpadki jest za duze a sam subik na xlsie mozna naprawqde fajnei i orginalnie wykonczyc

ja troche odnowie watek
wlasnie dostane na dniach xls 12 z membrana lekka 295 gr
podobno ciezko cos lepszego znalezc za ta kase do kina.W zamowieniu w holandii wychodzi ponizej 1000 zl kpl!!!!!!!!
mam pytanie jak rozmiescic glosniki ( oba z frontu ,jeden na dol drugi do frontu nie mam pojeciajak do tego sie zabrac)?? i jaki litraz dac temu zestawowi -podobno najlepiej sie czuje w budzie kolo 50 l.

tdrozd napisał:
ja troche odnowie watek
wlasnie dostane na dniach xls 12 z membrana lekka 295 gr
podobno ciezko cos lepszego znalezc za ta kase do kina.W zamowieniu w holandii wychodzi ponizej 1000 zl kpl!!!!!!!!
mam pytanie jak rozmiescic glosniki ( oba z frontu ,jeden na dol drugi do frontu nie mam pojeciajak do tego sie zabrac)?? i jaki litraz dac temu zestawowi -podobno najlepiej sie czuje w budzie kolo 50 l.
Zajżyj tu http://akustyk.com.pl/sub/XLS12.html
Co do rozmieszczenia to nie ma żadnych najlepszych ustawień rób jak ci sie podoba, ja osobiście będe robił membraną bierną w dół a głośnik na przedniej.
Pozdro.

Powrót