• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2-drożne] Dwie drogi na Beyma (moje pierwsze DIY)

Rozumiem, to powiedz na słuch, pod jakim kątem mniej więcej słyszysz już zanik średnich tonów?

W sumie podział jest jak w kolumnach estradowych z 12' głośnikiem, więc w sumie nie trzeba się o to martwić. Gorzej właśnie będzie pod dużo większym kątem.

Rozumiem, to powiedz na słuch, pod jakim kątem mniej więcej słyszysz już zanik średnich tonów?
Kolega mnie przecenia:) Nawet gdybym odepną wysokotonówkę (co się wiąże z odlutowywaniem i odczyszczeniem plastiku zalanego na gorąco) to i tak wnioski wyciągnięte z odsłuchu były by mało wiarygodne. (jeżeli w ogóle).
Sory że nie mogę pomóc. Gdybyś wyskoczył z tym pytaniem przed pomiarami, nie byłoby żadnej sprawy.
pozdrawiam.

Powrót