ok, dzięki panowie.Myslę zę sygnał + z jednej i drugiej końcówki dajesz do +IN a masy-ekrany podłączasz do złacza Zasilacza Gnd 1 wolne ale do Pcb tej gdzie jest podłączony transformator.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ok, dzięki panowie.Myslę zę sygnał + z jednej i drugiej końcówki dajesz do +IN a masy-ekrany podłączasz do złacza Zasilacza Gnd 1 wolne ale do Pcb tej gdzie jest podłączony transformator.
niestety , podłączyłem tak jak na 2 ostatnich schematach i dalej brumi , osobno jest ok a równolegle brum.
nieupewnij się że masa sygnałowa i głośników nie styka się z obudową
nieKońcówki są na wspólnym radiatorze?
Teraz to się uśmiałem z firm dx-Audio.Wykazali się bezwzględną głupotą projektując tą końcówkę mocy.
Odważne stwierdzenie.
Czym je uzasadniasz ?
a myślałem żeby dokupić jeszcze 4 końcówki ale już mniejszej mocy , aby mieć 2 na bipolarach do basu i 4 do średnich i wysokich na mosfetach.
Odważne stwierdzenie.
Czym je uzasadniasz ?
Teraz to się uśmiałem z firm dx-Audio.Wykazali się bezwzględną głupotą projektując tą końcówkę mocy.
Uzasadnił już to projektant,proponując wylutowaniem zasilaczy z płytek i montaż zewnętrznego zasilacza.Wiec jakim sensem było montowanie zasilaczy na Pcb?
Pozatym to już nie pierwsza wpadka tej firmy,Pomijając brak wystawianego paragonu przy zakupie.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Po prostu założenie było takie aby końcówka pracowała samodzielnie .
W wzmacniaczach typu " Dual MONO " najczęściej każda końcówka ma swój transformator lub w wersjach bardziej budżetowych transformator ma dwa uzwojenia , zasilające oddzielnie końcówki mocy.
W ofercie sprzedawcy są końcówki mocy bez zasilaczy , jest też jakiś zasilacz do końcówek mocy.
.
Tak na marginesie to co to jest za firma która sprzedaje swoje produkty,a na forach internetowych pokazuje zastosowanie jego jako inna osoba.
Na Elce jest taki temat z ich modułem Mocy 600Watowym,i to oni sami są autorami.
Tylko dlaczego nie ma takiej informacji na ich stronie internetowej? Jak dla mnie jest to nie fer.
nie są lepsze , raczej inneSpytam z ciekawości-dlaczego twoim zdaniem Mosfety Mają być lepsze?
To że niby sami pokazują zastosowanie jakiegoś produktu jest dowodem że projektując układ wykazali się " bezwzględną głupotą " ?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Chodzi o to że Jako zwykły User przedstawia konstrukcję Pieca do Gitary,i zachwala produkt końcówki mocy dx600 tej firmy że jest zadowolony z niej i że kupił na dx-audio,A tak na prawdę to sciema bo to jest ich Cały Post a nie zwykłego Usera,a zdradził ich kilka lat temu Adres email.
Co do bezwzględnej głupoty to wykazali się tym że zaproponowali wylutowanie zasilaczy z modułow mocy i .zakup dodatkowego zasilacza.I to mnie denerwuje bo jak to będzie wyglądało puste miejsca na Pcb,dodatkowy koszt zasilacza.
Powinni napisać aby działało stereo muszą być 2 transformator lub jeden z podwójnymi uzwojeniami i nie było by problemu.
Tak samo jak nie zgodny opis dx600 mają że pcb ma 29cm x6cm a to kłamstwo bo ma 29cm x 7,5cm i wyszło dopiero po zakupie 4 Pcb i po ich zlutowaniu jak miałem wszystko wstawiać do obudowy że brakuje miejsca. Pomimo zgłoszenia im tego 2 lata temu nadal nie zmienili tego na stronie internetowej.
Dlatego nie traktuje ich poważnie, a tym bardziej nie zamierzam robić u nich żadnych zakupów.
do tej pory miałem tak:Bo zgodnie z twoja tezą musisz mieć 6 Kanałów Mono.