• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dynamiczne kolumny głównie pod muzykę nowoczesną

Reakcji
0
Witam.

Za głośnik max 150zł. Efektywność nie jest najważniejsza, który jest lepszy w detalach i nie jazgocze samymi papkowatymi średnimi tonami. Dobre odtwarzanie średniego basu bardzo mile widziane.

GDN-30-400 trochę jazgocze na średnicy i nie ma niskiego basu. Hanibala nie słyszałem i jakoś nie kręci mnie wydawanie kasy żeby go tylko sprawdzić.

Od GDN-30-400 lepszy ponoć jest jego mniejszy brat 10",tak przynajmniej piszą na elektrodzie.

2 Way, głośnik wybrany na wysokie to ten kwadratowy tonsil, gra jakościowo kilka klas lepiej od zawodowych beym ale też ciszej lecz wystarczajaco głośno.

Detalach wyższego, średniego basu i nieco niższej średnicy :wink: , tonsile te estradowe tak brzmią ale tyle kasy nie mam.

Pokój na razie/tymczasowo 20m.kw ale ma grać tak do 50m.kw , nie ma zabijać hałasem jak na koncertach tylko grać aby dawać przyjemność, takze z muzyki organowej.

Powrót