• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

e-mu 0202 vs e-mu tracker pre

Reakcji
0
Witam
Ktory sprzęt według was jest lepszy do zastosowań domowych- głównie muzyka wysokiej jakości, ew filmy itd.
Ma to byc pod laptopa przez USB. Cena gra rolę, taniej= lepiej.
Niby tracker pre jest lepszy, ale wyczytałem na jakims forum ze czasami wystepują trzaski-hmm... może taki był egzemplarz..
co myślicie?
Pzdr

Ja jestem ciekaw czym one sie roznia bo na oko sa identyczne wiec pewnie jakimis szczegolami.

Ja chcialem koniecznie wejscia/wyjscia cyfrowe no i musialem kupic EMU0404.

Panowie, mam już E-MU tracker pre, problem jest taki, że chciałem aby zachować mobilność mojego lapka- tj po odłączeniu go od E-MU, żeby działała mi karta zintegrowana. Hmm nie wiem czy zostawiać sterowniki karty zintegrowanej, czy to będzie wadziło? hmm... nie wiem.
Mam acera aspire 5551G, i nie posiada opcji wyłączania karty dzwiekowej w biose. Może ktoś zna konfigurację klawiszy, ktore odkrywają ukryte ustawienia w biosie.

[ Dodano: 2010-11-02, 21:29 ]
Zastanawia mnie jedna rzecz - nie mogę regulować głośności na panelu.
Do czego jest gałka - Direct Monitor - Level. Potencjometr jak by nie był dokręcony od środka, po przekręceniu na max słychać jak by obcierał i mogę kręcic dalej...
hmm..
Kręcąc potencjometrem nie ma żadnego efektu.

[ Dodano: 2010-11-02, 21:48 ]
to trzeszczy od tego, że gumka, z której zrobiona jest gałka jest za bardzo dociśnięta do obudowy, a juz myslalem ze coś nie tak heh

[ Dodano: 2010-11-02, 22:16 ]
Jakość rewelacja - testuję muzykę w formacie flac :-)

U mnie po podlaczeniu EMU windows normalnie ja obsluguje a nie pamietam czy zintegrowana wylacza ale chyba pracuja obie na raz. Wiec nie musisz nic odinstalowywac/wylaczac. Po prostu podlaczasz EMU i dzialasz.

Cyfrowa regulacja glosnosci dziala dla niektorych zrodel, nie pamietam teraz jakich, chyba dla sygnalow wejsciowych. Musisz pokombinowac jest sporo opcji podlaczenia.

Ok. Ale generalnie na panelu raczej nie można regulować siłą sygnału wyjściowego.
Ogólnie dźwięk ok-ej... :-)

U mnie mozna, jest osobny potek do wyjscia liniowego i osobny do sluchawkowego. cyfrowa regulacja zdaje sie dziala jak usyawie tryb monitor i wtedy to co wchodzi do karty pzertwarzane jest na cyfrowke a potem na analogowke i od razu wychodzi z karty, wtedy chyba dziala reg cyfrowa.

Ja mam te regulacje, ale nie mam regulacji głośności sygnału z komputera (USB), i Ty raczej też nie...

[ Dodano: 2010-11-07, 11:25 ]
tylko dziwi mnie bardzo skąpy panel kontrolny w windows. Mogę tylko zmieniac "Sample rate", poza tym nic.
Może źle się zainstalował

e-mu robi skąpe panele

ja mam e-mu 0202 i gdy jest podłączone karta zintegrowana przestaje działać, a gdy odłącze usb zintegrowana się uaktywnia

żadnych czarów po prostu zainstalowałem sterowniki i tak było

rafal20 napisał:
tylko dziwi mnie bardzo skąpy panel kontrolny w windows. Mogę tylko zmieniac "Sample rate", poza tym nic.
Może źle się zainstalował

No i o to chodzi!!

To maja byc czyste przetworniki A/C i C//A bez zadnych bajerow! Bo niby co Ci jeszcze potrzebne? To jest sprzet profesjonalny regulacje masz pod reka i to wszystko co potrzeba. Chcesz bajerow to kup ''domowa'' wersje audigy itp.

Powrót