• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

E46 Coupe- zestaw na przód

Reakcji
0
Hej

Możecie mi polecić jakieś głośniki na przód?
Będę wycinał w drzwiach "dziurę" także zmieści się 16,5. Wygłuszenie matami STP silver.
Wyprowadzę z radia RCA pod wzmacniacz ( tu nie mam zupełnie pomysłu).
W przyszłości wyprowadzę też wyjście optyczne do procesora, ale najwcześniej za rok.
(Wtedy też pomyślę o subie albo o czymś subo-podobnym w tylnej półce)
Nie chcę upychać tweetera w słupku. Może "leżeć".

Moja uwagę zwróciły DLS R6A i Focal PS 165.
Słucham różnorodnej muzyki. Rock czasem Pop ,coś w stylu 2Cellos i muzykę filmową.

Pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
Nastawiłem się raczej na kwotę z przedziału tych przetworników. A do czego ew. warto by dołożyć?
Słyszałem że te Focale mają ostrą górę. Jaki piecyk byłby dla nich dobry?(używany lub nowy, ale tańszy)

Dzięki za odpowiedź

wszystkie focale maja ostra gore
ale gra to czysciej niz T25 DLSa :p

wzmacniacze to juz koledzy zaproponuja - ja za malo przerobilem

Proponuje CarPower NEOKICK-165 lub z wysokotonowym NEOSET 165. Możesz kupić osobno basowe i twetery a schemat zwrotnicy mam. Wsieci jest zwrotnica z cewkami połączonymi szeregowo, co umożliwia podłaczenie bezpośrednie pod radio.

Ze wzgledu na ciekawą konstrukcje membrany (kilkuwarstwowa), dźwiek jest bardzo czysty i miły dla ucha. Wzmacniacz bym sugerował klasy "D" bo dobrze grają i są dość stabilne a nie grzeja się tak jak klasy AB

slawek213 dzięki za propozycję, ale ten zestaw jest za drogi (2k) i są o nim mieszane opinie.

u-Dimension JR. 4-300 byłby dobry do Focali?

Porównywaliście może te głośniki do innych Focali np. Ps 165FX lub Focal K2 power 165KR ?

u-Dimension JR. 4-300 byłby dobry do Focali?
tak, bedzie OK

Porównywaliście może te głośniki do innych Focali np. Ps 165FX lub Focal K2 power 165KR ?
nie ta liga ;)
K2 to wyzsza polka

ale carpowery to dobry zestaw (nie za katalogowa cene)
dobra przestrzen, nie drazniaca wysokotonowka, szybki kick... ale basu wiele z tego nie bedzie

Wzmacniacz bym sugerował klasy "D" bo dobrze grają i są dość stabilne a nie grzeja się tak jak klasy AB
nie wypisuj takich bredni :/

W nowych focalach nagminnie leci dolny zawias.

W takiej muzyce sprawdza sie ama z tweeterem h/k

Hmmm tylko gdzie to można kupić ? :)
I czy to się zgra z u-dimension? Mam okazję go kupić nówkę za 600zł

Ostatnia edycja:
Powrót