• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Edycja pomiarów z SW

Reakcji
15
Cześć, znacie sposób na edytowanie pomiaru tak żeby je przeliczył charakterystyki dla krótszej bramki niż była ustawiona przy pomiarach?
Mam pomiary, które są poszarpane ze względu na zbyt długi czas bramki, a nowych pomiarów nie mam możliwości wykonać.

Powiem w skrocie, ze chodzi o stworzenie nowej charakterystyki czestotliwosci z nowa bramka (z nowymi ustawieniami markerow) na podstawie wczesniej pomierzonej odpowiedzi impulsowej. Probowalem wyciagnac taka charke uzywajac calculate->frequency response niestety z marnym skutkiem.

wygładzenie odzwierciedla wystarczająco dobrze charakterystykę zbliżając ją do zmierzonej na dłuższej bramce. Pomijając najniższe oktawy :)
A zresztą nie słyszałem o takiej opcji. Możesz się tylko pobawić fazą przy pomocy funkcji "delay".

---------- Post dodany o 21:44 ---------- Poprzedni post o 20:22 ----------

http://www.speakerworkshop.com/SW/Revs/Changes for 1_02.htm
coś znalazłem.

Powrót