Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
W zakładce motor jest 'fre'. Nie jestem pewien co tam ma być. Wpisałem dla jednego kHz, bo tak zazwyczaj podaje się Le. Wtedy następuje ten spadek. Nie wiem czy dobrze robię.
Symulacja na osi 1m, 2V rms. U góry z miską (72mm średnicy w 15mm sklejce) na dole goła.
Zrobiłem test z 15mm głębokości miską w kształcie stożka. 44mm średnicy wlotu na kopułkę i 72mm wylotu.
Poniżej kilka pomiarów.
Pomiar na osi z miską i bez:
Pomiar pod kątem z miską i bez:
Pomiar na osi i pod kątem bez miski:
Pomiar na osi i pod kątem z miską:
Przy okazji przeszło mi przez myśl, że dzięki tej górce w okolicach 2,5kHz można by w zasadzie za darmo (tzn. bez elektrycznych konsekwencji zwiększenia doprowadzonej do kopułki mocy) zrobić podział przy 90° przesunięciu fazowym między drogami. Po co?
Żeby nieco poprawić charakterystyki kierunkowe np.
Symulacja klasycznego podziału:
i symulacja tego o czym wspomniałem przed chwilą:
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.