• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[3-drożne] El Classico by Pteterycz

Hej. Super to wygląda:-) Myślałeś duży głośnik trochę schować do środka?

Na początku plan był inny dlatego nie zrobiłem podfrezowania pod gdna, a teraz już mi się nie chce i też mi się podoba wiec nie będę się czepiał;)

jako świeżak szukający pierwszego projektu diy bardzo prosiłbym o więcej szczegółów, jak wymiary obudowy czy schemat zwrotnicy, jeśli to nie problem :)
czegośtakiego szukam, świetne wykonanie, walory odsłuchowe pewnie jeszcze lepsze :)

Miło że się podoba. Mogę udostępnić wszystkie informacje do skopiowania lecz jest jeden mały problem.
Wavecor 07 jest nie dostępny do kupienia jeśli znajdziesz kogoś kto sprzedaje nie ma sprawy. ;)

oj, to nieciekawie, bo szukam czegoś sprawdzonego właśnie do skopiowania...
jeśli znajdę inny, to niestety zwrotnica też będzie do przerobienia, a na to mam za mało wiedzy...

tak się zastanawiam, w części projektów gdzie jest ten Wavecore czasem używane są inne wysokotonówki np. New FX200 gdzie jest Visaton czy STXy, a gdyby dać AWXa i zmodyfikować zwrotnicę? Dużo byłoby z tym zabawy? Ktoś ma możliwości techniczne do tego i chęci?

chcę uniknąć modyfikowania opisywanych projektów właśnie ze względu na zwrotnicę, której sam niestety nie złożę.
Ale już wybrałem na początek niewymagający i ciekawy 3-way stx, których sporo w projektach widziałem, ze zwrotnicą Irka :)
dzięki za podpowiedz ;)

Powrót