No w sumie w najgorszym przypadku różnica będzie 0.168dBmaxdila napisał:raven1985, rezystory ze wspólnego zamówienia na forum as więc precyzja wskazana, jak tam nie narzekam, wzmacniacz ma na wejściu 680R i 22k co daje 32,35 przy 1% 680R mamy max 687R co daje 32,02 a 1% 22k czyli max 22220R daje nam 32,64 czyli niewielka zmiana i raczej dla ucha ciężka do wychwycenia ale śpi się spokojniej wiedząc że różnica jest minimalna :razz:

Jak się odpowiednio połączy to i przy pojedynczym jest cisza.maxdila napisał:Dwa mostki to dla mnie super sprawa, nie wiem dlaczego ale tylko w takim połączeniu w głośnikach cisza jak makiem zasiał, może to zaleta odseparowania uzwojenia transformatora od zasilacza bo wiadomo że przy jednym mostku łączymy go pod "fazy" wtórnego a masa jest wyprowadzona do zasilacza z połączeń obu uzwojeń wtórnych.
Zakłócenia.... albo są poza pasmem słyszalnym albo ich nie ma.
Niby na styku dwóch metali powstaje napięcie... ale tylko jeśli miejsca styku są w różnych temperaturachmaxdila napisał:Przewód jest taki bo w ekranie nic by nie poprawił a srebro się dobrze kojarzy :razz: choć gdzieś czytałem ze łączenie srebra z miedzią jest gorsze od miedzi z miedzią, to samo się tyczy cyny z domieszką srebra.... akurat srebrzanki mam kilkanaście metrów i grzechem było by jej nie wykorzystać.

No chodziło mi o ekranowaniemaxdila napisał:Wyjaśnij dlaczego ? oczywiście oprócz ekranowania (jak bym miał jakieś "śmieci" w głośnikach to pewnie wymienił bym na ekranowany ale nie ma).

Czepiam się bo wiele osób nieświadomie pakuje jakieś kondensatory super low esr, rezystory za kilka-kilkadziesiąt PLN za sztukę, ultraszybkie diody do kostki za dychęmaxdila napisał:raven1985, dzięki za wnikliwość.

chcąc coś poprawić a nie zadając sobie sprawy że mogą tym coś zepsuć.
Oczywiście jak ktoś z tego sobie zdaję sprawę to nie ma o czym gadać

Rozpiszę się przy okazji opisu mojego wzmakamaxdila napisał:Ja jestem audiohobbystą i elektronikę znam raczej na poziomie podstawowym więc cięższe zagadnienia typu oscylacje i szpile na amplitudzie są dla mnie b. ciekawe.
Jak możesz to rozpisz się na ten temat.