• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[Elektronika] Końcówka Mocy GainClone + Przedwzmacniacz Cyfr

No po prostu perfekcja.Poziom wzrasta i trudno bedzie dorównać a coś tam nowego(starego)tworzę.Tradycyjnie nie podoba mi się włączniok zasilania z tylu-to takie pójście na łatwiznę-moze być byle co i tak nie widać.Dla mnie to najważniejszy włącznik i powinien być łatwo dostępny(nie ważne ,że sprzęt można wyłączyć-uśpić-pilotem).

zbyszek napisał:
No po prostu perfekcja.Poziom wzrasta i trudno bedzie dorównać a coś tam nowego(starego)tworzę.Tradycyjnie nie podoba mi się włączniok zasilania z tylu-to takie pójście na łatwiznę-moze być byle co i tak nie widać.Dla mnie to najważniejszy włącznik i powinien być łatwo dostępny(nie ważne ,że sprzęt można wyłączyć-uśpić-pilotem).

Jak widać na pozostałych moich konstrukcjach wyłącznik jest zawsze z przodu.
W tym nie ma bo by zepsuł wygląd a poza tym sprzęt w czuwaniu pobiera max 5W i powinien pracować włączony cały czas, jak ktoś ma potrzebę wyłączenia go dna stałe to trochę sie musi pofatygować i sięgnąć do tyłu obudowy.

Powrót