• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[Elektronika] Lampiaki by dolphin123

To zupełnie inne konstrukcje.
Twój jest na EL34 w PP, jest mocniejszy, ale to wciąż yaqin.. ;)
Po moim jeszcze nie wiem czego spodziewać, bo to nietypowa konstrukcja 12B4A w PP o finalnej porażającej mocy 5W.

Dolphin, za każdym razem podziwiam te twoje obudowy. Robisz sam? W garażu, czy masz dostęp do jakichś poważniejszych narzędzi? Opisałbyś trochę jak je robisz?

No się właśnie pytam czy to się da metodami garażowymi, bo Dolphin chyba sam je robi? Osobiście sobie tego nie wyobrażam, ale a nóż a widelec się da?

Kiedys zamawialem. Dzisiaj wyglada to tak, ze w cadzie rysuje blache na plasko, zamawiam na laserze blache, zaginanie mam na miejscu, spawam, szlifuje i oddaje do malowania proszkowego. :)
Najgorzej jest przygotowac prawidlowy rysunek, ktory ma uwzgledniac wszystko a potem i tak sie okazuje ze czegos sie zapomnialo i sie piluje lub wierci.. :)

Ostatnia edycja:
No się właśnie pytam czy to się da metodami garażowymi, bo Dolphin chyba sam je robi? Osobiście sobie tego nie wyobrażam, ale a nóż a widelec się da?

Da się obrabiać nawet nierdzewke frezarką zwykłą ... ale nie polecam ;-) Na gięcie też można znaleźć patent (nacięcie od wewnątrz flexą po linii cięcia i potem gięcie na płaskowniku). Roboty w cholerę.

Ostatnia edycja:
Jak każdy Chiński wzmak, nie wykorzystuje w pełni swojego potencjału :)
Miałem gdzieś zapisane ciekawy opis budowy tego wzmaka co masz, podeślę jak znajdę.

Lubię złoto, złoto lubi mnie... ;)
5c65116e35ac798665f824aa9342079b_1462533463.jpg

Powrót