• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[ Elektronika] Wzmacniacz lampowy SE na ECL86

• Autor wątku Autor wątku esh0
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
esh0, czy podłączałeś obudowę do masy? Jeśli tak, to którą masę podłączyłeś (wejście, wyjście)?

bart210, nie, ponieważ blacha jest tylko u góry, a reszta to drewno to jakoś nie miałem ochoty tego umasić.

esh0 napisał:
bart210, nie, ponieważ blacha jest tylko u góry, a reszta to drewno to jakoś nie miałem ochoty tego umasić.

Tzn generalnie podlacza sie wszystkie blachy radiatory itd do masy zeby nie zbieralo (nie umaszone:P) - mam racje? Co to za problem umasic taka blaszke :>

Prawie nauczyłeś się kolego robić ładne budy :)
Widzę, ze poszedłeś w kierunku wzmacniaczy.

Pomyśl nad tymi paskami forniru, o których pisaliśmy.

PCB

PCB

Czy mógłbyś mi wysłać wzór płytki tego wzmacniacza ponieważ link nie jest aktualny

no,doskonałe coś dla kogoś ,kto chce posłuchać ,sprawdzic jak gra lampa i niedużo w to zainwestować.Wykonanie-takie tradycyjne dla lampy ale i troszke spowszedniałe eksponowanie lamp w celu obserwacji ich swiecenia. :razz:

Powrót