Jak obiecalem to dotrzymam slowa. Problem jest tylko w tym ze u mnie czas biegnie zupelnie inaczej niz u was. Ja jestem w pracy od poniedzialku do czwartku gdzie do wieczora siedze nad elektronika. Wracam do domu na sobote i niedziele gdzie czeka dziewczyna i dalej o ile moge siedze nad elektronika.
W tej chwili robie dla ludzi kilka wzmakow do suba z filtrami i dwoma TDA na pokladzie (uklad juz pokazywalem) za smieszne 120zl jest kilu chetnych.
U wykonawcy plytek jest nowy modul super taniego wzmaka do suba na TDA.
Dla EDW przygotowywuje dokumentacje i artykuly na temat stabilizatora impulsowego z 20-30V na 10-12V 10-20A. Takie uklady sa w sprzedazy za sporo ponad 100zl a moj uklad bedzie kosztowal przyslowiowe grosze.
Obiecywany wzmacniacz 200W doczekal sie tanszej wersji 100W. Pisze wlasnie o nim artykul i wysylam plytke do AVT.
Do tego jeszcze ruszyl prototyp wzmaka w clasie D na popularnych elementach dyskretnych ktorym rowniez zainteresowalo sie AVT.
Rownolegle powstaje wzmak uniwersalny 100-800W na tranzystorach jakich tylko chcecie.
To wszystko powoli posuwa sie do przodu i kiedys sie pokaze
2SC5200/2SA1943 to tranzystory na ktorych (jednej parze) mozna osiagnac 200W. Gwarantuje! Zasilanie +-55V i to wszystko. BD140 odpada bo za male napiecie choc nie uniknione ze wytrzyma.