PHL to dobre sutudyjne głośniki, ja tam zawsze cenie wysokie FS bo wtedy głośnik jest bardziej dokładny w przetwarzaniu napiecia na wychylenie membramy.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
no tutaj nie do końca się zgodzę - w tubie faktycznie może mieć sporą efektywność - jeśli te 107dB podali jako pik spl to niema sprawy. Pewnie średni SPL jest w granicach 100dB (weź pod uwagę że to konstrukcja na 2 głośnikach)irek napisał:Ja badalem go w B-R i przy wysokim strojeniu mial max 97dB a przy rozciagnieciu w dol bylo 93-94dB. Te 107dB to bajki na resorach albo jakies specyficzne warunki pomiarowe.
wasik1989 napisał:coolombo, nie mów że nie słyszałeś o PD wcześniej... to pierwsze od czego się zaczyna zasłychanie że to najlepszy przetwornik i jedynie ten z całej serii PD jest wart uwagi. Miałem już kupować 2 z niemiec, ale wyrwałem za dużo mniejszą kase coś porównywalnego - tzn nie wiele odbiegającego. Co do pd, miałem okazję go tylko słyszeć, niestety tylko w paczce BR. Na rynku krakowskim, jak to się w CMA ustawiało paczki z ciekawości się spytałem jak zawsze co tam siedzi, to mi powiedziano ze PD1850, noi dwie takie na stronę, radziły sobie spokojnie na plenerze. Mniejszego brata mogłem obejrzeć na targach muzycznych, cóż membrana dużo inna niż u konkurencji, wykonanie na najwyższym poziomie, po prostu biorąc w łapy, wiesz że to porządna konstrukcja. W takim razie przyjrzyj się Void p1200 czy jakoś tak - i tutaj PD ma konkurenta - szkoda że nie można ich zamówić do polski bo by dawno były u mnie![]()
![]()
mor den siur napisał:A co to za "zamiennik'?
audio-technik napisał:Ciekawa dyskusja chłopaki... Do Irka, może zobacz na głosniki PHL Audio, wygląd estrady efektywnosc estrady a jednak uzywane do domu, moze cos w tym jest.... sory za off top![]()
Shiver napisał:Skoro f3 jest jest na poziomie 29hz to 107db nie może być w piku, no chyba że ten pik znajduje sie baaardzo nisko
wasik1989 napisał:Warto też wspomnieć o 18Sound 6ND430-16 który to jest estradowym głośnikiem 6' a jest stosowany przez niejednych w konstrukcjach domowych, ze względu na brzmienie jakie reprezentuje (głośnik o najmniejszych zniekształceniach jakie widziałem :shock: )