• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

F3 na poziomie 21Hz !!?? Zbyt piękne by było prawdziwe ?

O Krowa !!!!
Ja Pierniczę !!!!

Co to za auto?

irek, Rzeczywiście to co mówisz teraz ma dla mnie sens, zasanawiam sie czy zamiast całej długości fali nie powinno się odnieść tego do jej połówki.

Pozdrawiam

To wygląda jak antena satelitarna ładnie obudowana. Ale jak by podpiąć telewizor z dekoderem to pewnie CANAL+ by odebrało :-)

auto z napędem głośnikowych :P
Źle wykierowali głośik w tym aucie, Jak raz pierdnie to auto albo podskoczy albo zostanie wgniecione w asfalt :P

Zasymulowałem sobie go - rzeczywiście potrafi zejść nisko (o 1 Hz niżej od tego Peerlessa Resolution 15) a przy tym osiąga te swoje 20mm wychylenia ale impuls wychodzi poza podziałke, głosnik lubi być nakarmiony przynajmniej 500W RMS (jego moc to 800W RMS), przy 800W osiąga tylko o 5dB większą efektywność niz 300W Peerless a do tego cena wynosi 3100zł...nie wypada to za ekonomicznie. Dalej wole Resolutiona :)

Załączniki

• res15.jpg
    res15.jpg
    19.8 KB · Wyświetleń: 0
Powrót