Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Cos sie panowie obijacie, na konkurencyjnym forum praca wrze.
Można to jakoś określić mniej więcej - jak wysoka ? | ![]() |
Jakieś metr pięćdziesiątMożna to jakoś określić mniej więcej - jak wysoka ?
Jak masz okolo 50pln wolnych srodkow to polutuj sobie jeden kanalik i przekonaj sie ze naprawde warto zrobic ten wzmacniacz, gwarantuje ze z ostra gora nie bedzie problemu.
Najlepiej w dziale Projekty, bo chyba wszelkie warunki będą spełnione, żeby tam opublikować. A ten temat zostałby takim w stylu "relacje z budowy fet-hexów" i dalej wstawialibyśmy zdjęcia i opisywalibyśmy postępy prac. | ![]() |
No tak, tylko że ja się już pogubiłem, z tego co pamiętam to jedni robią na takich inni na innych a jeszcze inni na lateralach; z BT lub bez; 1 para, dwie, 4; to tamto siamto i każdy gra inaczej (na swój sposób) to ja już nie wiem jakiego/którego VSSA chcęJakieś metr pięćdziesiąt Niestety, nie mam porównania do żadnej znanej konstrukcji DIY. Dźwięk jest realistyczny, słychać dużo szczegółów z tła, instrumenty wyraźniejsze, ale jest w tym jakaś twardosć, bezpośredniość, a nie melodyjnosć.
Głównie zalezy od tego czy idziesz w moc czy prostote/taniość projektu. Jeśli w moc, to bierz wersje z bootstrapem, bo to tak jakbyś zasilił wzmacnaicz o 7V większym napięciem. Jeżeli idziesz w duzą moc i/lub jakieś wymagajce obciążenie to wtedy robisz więcej niż jedną parę i wymieniasz tranzystory bc550/560 na BC546/556 oraz bd139/140 na mje340/35.No tak, tylko że ja się już pogubiłem, z tego co pamiętam to jedni robią na takich inni na innych a jeszcze inni na lateralach; z BT lub bez; 1 para, dwie, 4; to tamto siamto i każdy gra inaczej (na swój sposób) to ja już nie wiem jakiego/którego VSSA chcę
Pisz co jest niejasne, to sprostujemyJa większości nie ogarniam co wy tu piszecie (znalazło by się pewnie też kilku takich jak ja) dlatego nie czytam wszystkiego. Czy można by porównywać ten wzmacniacz np. z GC ?
Jezuuu czy ten miniamp inspirowany tym wzmakiem z 74r. to ten sam projekt z pierwszej strony tematu czy już inna konstrukcja? Bo już nie wiem co budować a chciałbym najlepiej dopracowaną wersję o niewielkiej mocy![]()
Widzę, żę Borys jesteś zajęty pracą twórczą, więc może podsumuję cały projekt (skopjuje w jedno miejsce wszystkie wersje, zrobie listy czesci, dam krótki opisy jak w poprzednim poście i dołącze opis uruchamiania), a Ty skopjujesz mój następny post i załozysz temat w dziale "projekty", ok? | ![]() |