• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

FET-hex - swietny, tani wzmacniacz, polecam

Witam.
Mam takie małe pytanie co do wersji z czterema parami tranzystorów na bipolarach, a mianowicie co muszę zmienić by zasilić go z napięcia +-80 by uzyskać 500W?

adriantracz

Jest w przygotowaniu koncowka mostkowa na bipolarach, zasilisz ja sobie znacznie nizszym napieciem i bedziesz mial mocy pod dostatkiem. Tylko trzeba bedzie troche poczekac zanim skoncze prototyp.

sop3l
Od wysypania sie HDD w moim laptopie kilka lat temu zaczalem pracowac w Diptrace i plikow z eagla juz nie posiadam. Sprawdze skrzynke mailowa, moze tam jeszcze mam pliki.

pozdr

Jak Borys skończy się bawić w Boba Budowniczego to pewnie coś tam się ruszy z prototypem :D Teraz murarz/płytkarz/hydraulik/elektryk :D

Witam!
Mam pytanie do forumowych speców. Czy prezentowane tutaj wersje wzmacniacza różnią się wzmocnieniem napięciowym? Jeśli tak to o ile? Chodzi konkretnie o zwykłego fet-hex'a vs bipolar vs mosfet z zamówienia (z dodatkowymi sterującymi). Chcę zbudować prostą, ale dobrą końcówkę mocy sterowaną bezpośrednio z wyjścia DAC'a i nie wiem czy będę ją w stanie w pełni wysterować. Mój dotychczasowy wzmacniacz osiąga pełne wysterowanie przy 0,775V sygnału wejściowego. Czy tutaj mogę mieć problemy z wysterowaniem bez dodatkowego preampa?
B.D.

Dzień dobry. Jeśli ktoś jeszcze obserwuje ten wątek to czy ktoś mógłby poratować plikami gerber do wersji 7.1?
Albo ogólnie jakby do plików na pierwszej stronie móc dorzucić gerbery dla projektów?

Witam

Czy ktos jeszcze dysponuje wolnymi PCB do wzmacniacza (dwa kanaly). I bylby sklonny odsprzedac ;) .

Pozdr
Slowik

O ile Borys znajdzie gerbery do tej wersji to przy okazji zamawiania swoich PCB mogę dorzucić ten projekt.

Cześć
Czy to będzie wersja na hexfetach ? to jestem chętny na 4szt

Ostatnia edycja:
BG1 uniwersalny pod bipolarne (np 2sa1943/2sa5200) i mosfety np irfp240/irfp9140 lub 2sk1530/2sj201. Projekt będzie trochę odświeżony.

To dopisz mnie do listy chętnych proszę. Na 2 wzmaki stereo jestem chętny.

A przy okazji - jeśli będziesz przy okazji zamawiać jakiś preamp przy okazji to daj znaka, też się przyda.

Powrót