Nie na temat...
|
Jestem żywo zainteresowany tematem Analog Devices z tym że ADAU1442/5/6. Napisz coś o płytce. Robiłeś sam czy gotowiec?. A jeżeli sam to dwuwarstwową czy czterowarstwową. Nie myślałeś o bootowaniu mikroprocesorem? | |
Nie wiem czy się ktoś nie wkurzy, bo to wątek o wtyczkach do foobara

Jak mówiłem bawię się tylko kością 1701, do zwrotnicy 2 czy 3-way jest wystarczająca,.. (IMHO

) Płytki zaprojektowałem dwuwarstwowe, więcej warstw do tak prostego projektu byłoby przesadą (i znów IMHO

). Jedna płytka to procesor, na wejściu multipleksery umożliwiające wybór różnych wejść (2xspdif coaxial, 2xtoslink i 2xi2s), potem DIR9001 (oczywiście nie dla wejść i2s

) Potem SRC4192 i ADAU1701. Druga płytka (na kanapkę) to DAC 3xES9023 plus analogowa regulacja głośności na kościach PGA lub zamiennie CS. Masterclocka do wyboru zrobić można sobie na rezonatorze lub generatorze, lub też podpiąć z zewnątrz. Oczywiście fajnie byłoby to bootować procesorem, ale za cienki jestem żeby samemu napisać soft, to nie jest tylko ustawienie rejestrów, trzeba też policzyć współczynniki filtrów itd, a po co się męczyć skoro AD dało takie fajne narzędzie, no a kość w trybie selfbot w rolii zwrotnicy sprawuje się całkowicie wystarczająco. Jeśli jesteś zainteresowany wyższymi modelami procesorów proponuję się zapoznać z kitem AVT kolegi Traxmana MegaDSP. Właściwie to tylko projektem, bo chyba sprzedają jedynie PCB, a nie całe kity.