Spróbuj też w ustawieniach wyłączyć czy też włączyć "Zamień przód z tyłem" i jeszcze raz posprawdzaj czy w żadnym z wyjść nie ma sygnału.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
wasik1989 napisał:Creative E-mu 4040
sam wlasnie zamawiam plytki, jedna zamowilem gotowa i dwie bede skladal jeszczecoolombo napisał:Zrób USB DAC-a na pcm2702 i posłuchaj, audigy już nie będziesz chciał odpalać.
krzysiek21 napisał:Osobiście nie zgodzę się z tą opinią. Mam PCM2702 oraz Audigy2 i .... nie słyszę żadnej różnicy. Uważam, że PCM jest dobrą kartą ale bez przesady. Zalety:coolombo napisał:Zrób USB DAC-a na pcm2702 i posłuchaj, audigy już nie będziesz chciał odpalać.
- praktycznie brak szumów,
- dźwięk OK,
- przyzwoity wzmacniacz operacyjny na wyjściu pozwala nam podłączyć bardziej "prądożerne" wzmacniacze
- można podłączyć do każdego kompa
Uważam, że dość powszechne wychwalanie tej karty ma podobne podłoże jak już wcześniej wspomniany przez Yoshi'ego non oversampling DAC z audiostereo - voodoo, pcm2702 to tylko zwykłe 16 bitów.
Generalnie mam identyczne zdanie na temat tej całej dyskusji jak Yoshi. Jestem zwolennikiem "przemyslanego" korzystania z dobrodziejstwa DSP - osobiście stosuję biamping z wykorzystaniem DSP oraz DRC (Digital Room Correction) i uważam, że poprawa dźwięku jest naprawdę wyraźna.
Nie zaprzeczam...coolombo napisał:To twoje zdanie, to że nie słyszysz różnicy wcale nie znaczy że inni jej nie słyszą.
na pewno ASUS Xonar DX (PCI Express) albo jak wyrwiesz D2 (PCI) to już wypas (burr Brown, DTS Connect).Polusek napisał:Odświerzam temat.
Jest jakaś karta na PCI lepsza od np. Audigy2 ZS w cenie do 500PLN?
E-MU 0404 ma tylko 2 wyjścia a mnie interesuje jedynie 2/0/2 (kwadraturowo)