• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

fornir

ja powiem ze lepiej raz kupić henkel moment i zaoszczędzić na poprawkach, nerwach i innych klejach bo i tak wszystko kończy się momentem. próbowałem innych metod i w warunkach domowych tylko ten klej daje naprawdę zaskakujące efekty.

Fajnie klei się też perełką.Duży jej plus to fakt że można dokonywać korekt na co inne kleje raczej nam nie pozwolą.Ja na dniach będe kleił płaty 115x42 cm i raczej henklem nie zaryzykuje :mrgreen:

P.S.
Ma może ktoś z kolegów cennik Zagłoby na forniry modyfikowane?Bo coś słabo mi podsyłają :neutral:

jeśli jest możliwość to jasne że lepiej i wygodniej zastosować jeden większy płat.

umberto, akurat tyle placielm za klej perelkowy... powiedzmy ze moge sprzedac 2 kg za 40 zł:)

przy klejeniu tym klejem trzeba raczej miec wprawe, zeby zdazyc go polozyc, bo unacej nam zaschnie w garnku i trzeba grzac od nowa:/

ja jednak zostaje przy momencie, wole jego smrod niz tego kostnego:)

umberto napisał:
MormoN, dodałem Cię do listy "męczącej".I jeśli wyrazisz zgodę to zapewne niebawem bym chciał wykorzystać Twoje możliwości.Pytanie tylko czy pozwolisz na zabieranie swego cennego czasu?

Jak tylko będę wstanie coś łatwić to dam znać.

No ja to mam farta,ech...
Dziś dostałem pakę z zagłoby i niestety,fornir uszkodzony :sad:

262219f14a7399dfmed.jpg

d607005bdf8e3359med.jpg

cab5b5f0ba93fab4med.jpg

Wysłałem im maila,zobaczymy.
A wstępnie działam,jednak heinklem :mrgreen:

24f3787379c06876med.jpg

159fa8db0b5cbc86med.jpg

umberto, na jaki adres do nich piszesz?? bo ja z kolega nie dostalismy odpowiedzi od prawie 2 tygodni...

Ja mogę polecić klejenie rorniru na "Drakolu" To świetny klej octanowy.
Dosyc prosto sie klei. Cienka warstwa na pędzlem na skrzynie odczekać ok 4 minuty ( ma się pojawić taka jakby skórka na wierzchu. Na to fornir i przyprasowuje żelazkiem ustawionym na "1" (ruchami wahadłowymi od środka) po 5 minutach jest gotowe. Odczekać 30 min i mozna obrabiać krawędzie.

Powrót