Tylko On chyba używał jakiegoś polimerowego kleju o ile dobrze pamiętam.marian ostatnio pokazał po naszych podpowiedziach jak można naprawić takie ubytki
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tylko On chyba używał jakiegoś polimerowego kleju o ile dobrze pamiętam.marian ostatnio pokazał po naszych podpowiedziach jak można naprawić takie ubytki
marian ostatnio pokazał po naszych podpowiedziach jak można naprawić takie ubytki. Przeciąć fornir wzdłóż, Strzykawką wprowadzić klej i później klockiem czy wałkiem do pieczenia docisnąć. Przeszlifować i nie powinno być śladu.
Tylko On chyba używał jakiegoś polimerowego kleju o ile dobrze pamiętam.
ja robilem zwyklym walkiem kuchennym tez sie sprawdza ,tylko uwazac zeby zonka nie widziala![]()
Coś więcej ja temat tego wałka?tez kuchennego uzywalem ale jest za duzy i czesto sie omyka z kolumny dociskajac krawedzie i lamie fornirza 30pln sa profesjonalne waskie waleczki do forniru, sam kupilem na tamtej aukcji
Wałki służą do malowania i wałkowania ciasta. Po co sobie utrudniać życie? od kilku lat stosuje jedną metodę docisku, drewniany klocek i trę kantem. Duża siła docisku na małej powierzchni, nic więcej nie trzeba. Gdy pojawi się jeden bąbel czy dwa to i patex da sie doprasować żelazkiem, jeśli jest więcej to lepiej zerwać stary płat bo po lakierowaniu i tak wybrzuszy.a następnie wałeczkiem gumowym (miejsce w miejsce) docisnołem fornir do płyty.