Byłem na niejednym koncercie i wiem jak powinna brzmieć muzyka.
no pewnie po co pomiary jak mozna isc na 'niejeden koncert'
Tak, chociazby niema frezow.Napisałem, że obudowa nie jest identyczna jak ta od akustyka?
Dobrze ze chociaz tyle.najpierw WinISD jako punkt odniesienia, reszta na ucho.
ucho nietoperza?Może ci się to nie podoba, ale mam ucho
Tak napisales w odpowiedzi na moj post, a ja sie nigdy nie pytalem jak stroic aktywna, pytalem czy pomiary sa prawidlowe. Wpadnij kiedys to zestroisz mi na sluch, pojdzie szybciejJakie strojenie zwrotnicy na słuch? To nie ja kupiłem głośniki do 3 waya, a potem pytałem na forum jak to ugryźć aktywką![]()
Nie wiem czy wiesz, ale zwrotnicy pasywnej, która jest dedykowana do danego zestawu się nie stroi. Elementy pasywne używane w zwrotnicach (nie licząc w nielicznych przypadkach potencjometrów) SĄ NIEPRZESTRAJALNE!
Dedykowane do czego? W tej chwili masz inne paczki i twierdzisz ze swietnie graja od dluzszego czasu. Moze ucho trzeba dostroic?
Pisalem o modyfikacji zwrotnicy nie o 'strojeniu elementow pasywnych'. heh
buahaha, spoko. Zrob po swojemu. Otwory wyzynarka, a frezy wiertarka z reki. Chcialbym zobaczyc jakosc takich frezow, zwlaszcza w wykonaniu fachmana kaka22 vel ucho.O pracach z narzędziami tez nie masz zbytnio pojęcia, jesli twierdzisz, że tak się nie da i do wiertarki potrzebuję statyw...
Wiem, że podział jest wysoko i tam mogą pojawić się jakieś jaja. I nie chodzi o to, że szkoda mi kasy. Łukasz już mnie rozpracował. Trochę leń ze mnie![]()
i z wczesniejszego postu odpowedz na sugestie ze kolumny nie beda tak graly poprawnie:
Czytaj dokładnie - kolumny grają już parę miesięcy, a zwrotke zbudowałem na podstawie tej od Akustyka
.... szkoda gadac... Piszesz bzdurne argumenty i zaprzeczasz samemu sobie. Naprawde, zrob to poprawnie albo oddaj komus glosniki. Jak mozna skopac gotowa konstrukcje...