• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Frezarka z allegro

jak dobrze poszukasz to kupisz taka sama (moze sie roznic kolorem i nazwa) w cenie jaka podal csbiczek

jak dobrze poszukasz to kupisz taka sama (moze sie roznic kolorem i nazwa) w cenie jaka podal csbiczek

ja mam taką, była kiedyś okazja w leklerku, z przesyłką mnie wtedy kosztowała ok 40 zl :)

jak masz możliwość poszukaj po marketach, tych frezarek jest masa, różnią się tylko kolorek obudowy i "marką"

Kurna no szukam i szukam, ale widać nie ma ich teraz za bardzo. Może ktoś był ostatnio w jakimś onszonie, czy innym kierfurze i zauważył górnowrzecionówkę?

Mam tą samą frezarkę - z 2,5 roku temu kupiłem ją chyba za 99 zł. Przefrezowała już dobre... dwieście (?) metrów bieżących płyt wiórowych i litego drewna i póki co działa bez zarzutu. Jeśli chodzi o sprzęt z niższej półki (czyli w przypadku frezarek jest to powiedzmy cena do 400-500zł) to nie ma co przepłacać - w takim przypadku lepiej kupić najzwyklejszą taniochę a większe fundusze zainwestować w osprzęt - w tym przypadku frezy (ale tyczy się to również wierteł, ostrzy do wyrzynarek...). W narzędzia elektryczne warto inwestować jeśli mają dużo pracować - w przypadku totalnie amatorskiej zabawy dwa razy w roku raczej nie ma to większego sensu.

ja mam 2 takie
starsza nadal dziala (po wymianie lozysk i szczotek) a nowsza kupiona za 50zl wlasnie konczy swoj zywot... :(
w poniedzialek pracowalem zbyt dlugo bez dluzszych przerw i juz uzwojenia upalone ( lacznie jakies 6 godzin pracy po 20-30min)

Na początek zaokrąglenie 2 frontów i wyfrezowanie 8 otworów. Biorąc pod uwagę, że będę to robił po raz pierwszy, mam nadzieję, że nie wyjdzie mi tego 6 godzin pracy po 20-30 min heheheh :D

Kurczę, dodatkowo dają tam frezy... pewnie szity, ale zawsze coś, plus komplet naprawczy (szczotki itp.)

Ostatnia edycja:
komplet naprawczy masz w kazdej frezarce
te frezy to nic specjalnego ale na dlugi czas wystarcza

O tyle na długo, jak ich nie spali za pierwszym frezowaniem :). Potwierdzam, dla zastosowan domowych takie narzędzie jest ok.

Sent from my U20i using Tapatalk

hehe i wyjdzie, że na tym forum się nawet na frezarki robi zamówienia zbiorowe :lol:

Dobrze byłoby przenieść ten cały temat do TOOL BOX'a bo śmietnik się robi, takie pytania padały już tam 10 razy.

Jesteśmy w dziale offtopic... gdzie jak gdzie ale tutaj chyba śmietnik nikomu nie wadzi... zwłaszcza merytorycznie słuszny i sensowny ;)

Powrót