• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Frezarka z allegro

temat praktycznie zakonczony wiec sie wtrace...

http://allegro.pl/frezarka-makita-i1987671036.html juz bylem pewien zeby to kupic
bylem w sklepie i pomacalem (nastepce a nie dokladnie to samo) i bardzo mi sie spodobala
ale dopiero jak wracalem do domu z mysla o zakupie uswiadomilem sobie ze tutaj nie ma regulacji obrotow :(

i teraz nie wiem czy kupowac w ciemno
bo obawiam sie o bicie dluzszych frezow

rozmawialem z nim - on frezarki uzywa tylko do obrzeży plyt

ja bym ja juz kupil
gdyby tylko ktos mnie zapewnil ze brak regulacji obrotkow nie wplynie negatywnie na wieksze frezy

Mój Einhell będzie miał remont. Do wymiany łożyska 6003Z i 608Z. Jest bicie na wrzecionie, nie wiem tylko czy to wina zużytych łożysk czy z tuleją zaciskową na wrzecionie.

Jest bicie na wrzecionie, nie wiem tylko czy to wina zużytych łożysk czy z tuleją zaciskową na wrzecionie.

odkrec nakretke z tulejka i sprawdz samo wrzeciono
z tego co zaobserwowalem to wrzeciono jest OK a sypie sie tylko centrowanie tulejki

Przecież tam jest/raczej jego brak/ urwany regulator głębokości frezowania.
nie, jest odkrecony

zastanawiam sie nad zakupem a najciekawsze jest to ze nie mam jeszcze pieniedzy :D

Nie na temat...
Luszti ten Graphite to podobno zupełnie inna jakość niż Topex, oczywiście dużo lepsza

Się okaże, też czytałem, że narzędzia Graphite są całkiem niezłe, w Leroy Merlin ten model (walizka + dodatkowa tarcza 48 zebów) kosztuje ok 260zł.

ooo - celmy nie bralem pod uwage

pozyczylem od UKAsza DWT
pare rzeczy sie zuzylo, mocno ja katowal ale... frez nadal pieknie centrowany! :o
tak wiec niepotrzebnie sie martwilem brakiem regulacji predkosci obrotowej w makicie

W sumie od regulacji obrotów ważniejszy jest soft start. Jak włączasz to nie machnie frezarki na bok (jedną ręką trzymasz frezowany element, drugą frezarkę).

Ostatnia edycja:
Powrót