• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Frezarki górnowrzecionowe

i tak podsunąłem pomysl kobiecie ze frezarke mam na urodziny :D tylko pawle jeszcze cyrkiel bede potrzebowal :P

Prawdopodobnie cyrkiel bede mial do sprzedania jesli nie bedzie pasowal do nowej frezarki.

No i kupiłem. Za 390zł kupiłem DWT OF-1500 VS
Kawał porządnego sprzętu choć jakoś plastików nie powala. Fajna jest 4-letnia gwarancja. Muszę teraz do niej zamówić cyrkiel. Jeden minus to brak gwintu w prętach, trzeba do cyrla dorabiać nowe.

Podaj wymiary - moze bedzie pasowal. Prety mam.
Plastiki i wyglad DWT nie powala, ale to pozadny sprzet solidnie wkonany.

Ja nie moge sobie poradzic z luzami BOF'a na prowadnicach, poza tym frezarka calkiem spoko, ladnie dziala odsysanie i dioda tez przydatna. Chyba bede musial kupic inna, a BOF pojdzie do stolu na frezowanie dolnowrzecionowe.

Kurde, no nie jest zly ten BOF, tym bardziej ze kupilem go za troche ponad 100zl, nie pamietam dokladnie ile. Tylko te luzy... Upierdliwa sprawa, bo jak chcesz frezowac pod tweeter np, to nie ma sily, ze przy obnizaniu nie ucieknie Ci frez na bok, przez co moze zebrac nieco wiecej materialu na srednicy okregu. Potem montujesz glosnik i okazuje sie, ze w jednym miejscu jest wieksza szpara.
Gdybys mial mozliwosc sprawdzenia luzow przed zakupem to spoko. Gdzies, ktos pisal, ze jakos naprawil te luzy w BOF'ie, ale trzeba by to poszukac na forum.

Kurde, no nie jest zly ten BOF, tym bardziej ze kupilem go za troche ponad 100zl, nie pamietam dokladnie ile. Tylko te luzy... Upierdliwa sprawa, bo jak chcesz frezowac pod tweeter np, to nie ma sily, ze przy obnizaniu nie ucieknie Ci frez na bok, przez co moze zebrac nieco wiecej materialu na srednicy okregu. Potem montujesz glosnik i okazuje sie, ze w jednym miejscu jest wieksza szpara.
Gdybys mial mozliwosc sprawdzenia luzow przed zakupem to spoko. Gdzies, ktos pisal, ze jakos naprawil te luzy w BOF'ie, ale trzeba by to poszukac na forum.

Hmm zastanawiam się o jakich luzach mówisz - bo ja nie zauważyłem nic niepokojącego. Chodzi o to, że przy obniżaniu frezarka pracuje na boki po prowadnicy?

Hmm zastanawiam się o jakich luzach mówisz - bo ja nie zauważyłem nic niepokojącego. Chodzi o to, że przy obniżaniu frezarka pracuje na boki po prowadnicy?

Dokladnie tak. Po zwolnieniu hamulca i zmianie glebokosci frezowania, frez mocno chodzi na boki, przez luzy na prowadnicach.

Powrót