Aa i jeszcze jedna sprawa. Warto od razu zamontować porządne łożysko do ogranicznika. To co jest w komplecie to jakaś zwykła tulejka, która ma spore luzy.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jakiś gotowiec dostępny w sieci?Warto od razu zamontować porządne łożysko do ogranicznika.
Mam te frezarke. Narazie spisuje sie dobrze, przy ciezkiej robocie troche sie nagrzewa. W komplecie trzy tulejki i co wazne - mocowanie jest centryczne ( czasami w tanich frezarkach nie idzie zamontowac frezu tak, aby nie mial bicia ). To jest to samo co Makita tylko w innym kolorze.
Aa i jeszcze jedna sprawa. Warto od razu zamontować porządne łożysko do ogranicznika. To co jest w komplecie to jakaś zwykła tulejka, która ma spore luzy.
Czyli z budżetowych sprzętów do amatorskiej zabawy bardziej się sprawdzi np bosh pof1200/1400
Czyli z budżetowych sprzętów do amatorskiej zabawy bardziej się sprawdzi np bosh pof1200/1400
No i już się nacieszyłem frezarką 5x droższą od tej którą aktualnie posiadam, czyli najtańszą z Casto
Podczas gdy używamy pokrętła głębokości, mamy luz na goleni (góra - dół) jakieś 1,5 - 2mm.
Gdy skręcimy pokrętło na min lub max, luz zanika.
Natomiast luzu na goleni bez hamulca nie można zniwelować (bujanie), musiał by być system dwóch hamulców na obydwu goleniach.
Do tego dochodzi hałas, jest prawie 2x głośniejsza od tej mojej starej, i to sprawdzane "na sucho".
...tylko o to, że pewnie nie wykorzystam należycie potencjału jednak droższej makity
Chciałem ją kupić
Sprawdź luzy tak samo jak to ja zrobiłem przy Boschu 1400.
Jak przetestujesz to daj znać.
Chcialem dzisiaj kupic i nie widac ich na rynku.Kurde, to już nie jest śmieszne.
4x tańsza.