Za boscha z tym samym wyposazeniem trzeba glebiej siegnac do kieszeni. Pewnie warto, ale to juz sporo ponad 2 tysie. Z drugiej strony nie wiem jak teraz wyglada dostepnosc AEG...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie wyobrażam sobie jak w rękach trzymać frezarkę z frezami 12mm już 8mm potrafi wyszarpać frezarkę z rąk.
Kurcze nie wiem jak to możliwe, nigdy nie miałem takiej sytuacji, pomimo że pracuje raczej w twardym materiale a frez nie zawsze jest super ostry. Obstawiam tak jak naspiałe Pogromca, zupełnie tępy frez i za niskie obroty frezarki.Nie wyobrażam sobie jak w rękach trzymać frezarkę z frezami 12mm już 8mm potrafi wyszarpać frezarkę z rąk.
elektrowrzeciono AC chlodzone woda i bedzie cichochociaz jak dla mnie, to pojęcie cichej frezarki nie istnieje.
Chcę kupić frezarkę za ok 600zł - ale taką żeby obsłużyła frezy o większej średnicy (tak do 45mm). Jak by jeszcze nie była ekstremalnie głośna to już w ogóle super. Wiem że MAKITA RP0900 mieści takie frezy. Czy może lepiej MAKITA M3600 - przy okazji można używać frezów z trzpieniem 12mm. Czy może jeszcze coś innego wziąć pod uwagę? Pozdrawiam.
SPARKY X205CE
- tania, duża, jest tuleja na 12mm, da radę z frezem 45mm
Za mało hajsu na dobrą frezarkę. Pomnóż 600 przez 3, to można wybierać duża, solidna i powiedzmy względnie cichą frezarka na frezy 12mm, chociaz jak dla mnie, to pojęcie cichej frezarki nie istnieje.
I w zasadzie nie do kupienia jako nowa![]()
Ciekawe, pierwszy link z googla: https://matprofessional.pl/pl/freza...-sparky-frezarka-gornowrzecionowa-x205ce.html
elektrowrzeciono AC chlodzone woda i bedzie cicho
Wiem że każda frezarka jest głośna, ale w tym wątku ktoś wspominał że używał jakiejś frezarki bez słuchawek ochronnych...
ja tez nie, ale na stacjonarnych maszynach sa bardzo cicheRęczna gornowrzecionowka z chłodzeniem wodnym hmmmmmmm... Nie widziałem