Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
tu juz sie dogadasz z wykonawcaWroce jeszcze na szybko do tematu "new FX-200". Byla cos mowa o odwroceniu biegunowosci wysokiego i sredniego glosnika. Jesli zlece wykonanie zwrotnic z projektu raven'a (dla pc i pcx) mam przylutowac przewody odwrotnie, dla wymienionych glosnikow?
nie zapominaj ze miales sarsze, a teraz sa inne glosniki!Natomiast co do FX-200 - tak tam musi być sub, te głośniki nie mają zejścia. Miałem i teraz ma kolega więc wiem co pisze.
w przypadku centralnego mamy 2 problemy
1 - 2x8r=4 lub 16r
2 - trzeba robic nowa zwrotnice
wiec aby to wyeliminowac ja od dawna stosuje prosty trick - stosuje drugi glosnik w roli membrany biernej!
czyli mamy nadal kolumne 8r i zwrotnica taka sama a wyglad klasycznego centralnego![]()
zmienia sie jedynie bas. jak odpowiednio dostroimy MB to brzmieniem nie powinno sie roznic (nie robilem jeszcze bezposrednich porownan miedzy b-r a MB)Po zastosowaniu MB zamiast b-r charakterystyka kolumny, az za nad to sie chyba nie zmieni (zachowujac litraż)?
zewrzec cewkeLaickie pytanie - w jakis sposob przerabia sie glosniki na membrany bierne? Nie wiem czy ten drugi STX sluzacy za MB mam poprostu wsadzic w obudowe, nie podlazajac go, czy cos przy nim dlubac
wierna to powinna byc kobietatwoj post zniszczyl maja wiedze na temat membrany wiernej!
klasyczne membrany bierne to glosnik bez "napedu" (czyli bez cewki i magnesu)Przeciez membrana bierna to niepodlaczony "ala" glosnik. Chyba nic z tego nie rozumiem