• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośnik 10" free air 2x2 lub 2x4 Ohm

STX niestety nie wykonuje ani nie przerabia pojedynczych głośników na zamówienie. Cudem udało mi się znaleźć tego Kickera 2x2Ohm do free air, sprzedawca wystawił go w zupełnie innej kategorii i zrobił błąd w tytule, ale finalnie znalazłem go dzięki wam i dzięki poszukiwaniom głośnika pod zabudowę. Podliczyłem sobie przybliżone koszta i uznałem, że budowa skrzynki jest bez sensu, wolę oszczędzić sobie roboty i po prostu wstawić tego Kickera nadającego się do free air. Zdam relacje jak tylko poskładam całość :) Dzięki panowie i pozdrawiam

Daj spokój z tym podszybiem.
Jeśli bagażnik ma otwór na narty. Robi się suby płaskie w bagażniku i głośnik promieniuje przez ten otwór.
Lub daje się suba Free Air np. jest infinity że strojonymi parametrami w zależności od pojemności bagażnika.
Popatrz w necie taki problem mają ludzie co mają e39.

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

Czemu dać spokój? Było kilka takich projektów i ludzie byli zadowoleni z wymiany głośnika. Głośnik z niezłą efektywnością i przystosowany do zabudowy free air. Nie widzę powodów by dać sobie spokój, jakikolwiek inny pomysł pochłonąłby więcej pracy i podobną lub większą ilość pieniędzy.

otworu na narty z tego co wiem nie mam.

Powrót