• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośnik 8" - 10" 4om do subwofera 25l

Dodam tylko iż wzmacniacz będzie posiadał coś koło 120-150W/4om na kanał - w zasadzie będą 2 wzmacniacze monobloki.

W zasadzie nie spodziewałem sie ze jest szansa zastosowac głosnik typowo samochodowy.
Skutecznością nie grzeszy. Ciekawe jakby sie zgrał z "górą" na WM.STX.5.1.140.8.F.S.MC.X (GDN-14-100-SCX) + ? (właśnie, jaki wysokotony zastosowac?).
Zakładam ze "góra" będzie pędzona z amplitunera KD (podobnie jak identyczne tyły i central) cięte powiedzmy od 80-100Hz, doły odciete do 80-100Hz pędzone 2-ma wzmacniaczami 150W/4om.

W zasadzie nie spodziewałem sie ze jest szansa zastosowac głosnik typowo samochodowy.
bo to nie jest glosnik typowo samochodowy :D
to glosnik do suba ;)

Skutecznością nie grzeszy. Ciekawe jakby sie zgrał z "górą" na WM.STX.5.1.140.8.F.S.MC.X (GDN-14-100-SCX) + ? (właśnie, jaki wysokotony zastosowac?).
ja bym dal ALXa ;)
pisze celowo o pierwszej serii tego GDNa bo graly lepiej. skutecznosc jak na suba przystalo :p

wazne ze nie wymaga olbrzymiej mocy zeby zagral i gra dobrze ;)

Powrót