• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośnik do suba 2xMDS08 czy MDS10DVC

Nie na temat...
n_omyzs, wszystko masz na stronie producenta :razz:
Głośnik to 38-550 http://stx.pl/gdn-38-550-4-ae.html
xmax-u głośniki estradowe raczej dużego nie mają :razz:
Basu ma dużo, ale musisz go zastosować na sali, bo w pokoju to nie bardzo :wink:
Wg mnie ten głośnik jest naprawdę godny uwagi, jeżeli miał bym zmieniać to od razu na beyme taka za 700zł :mrgreen:
W amatorskich zastosowaniach jak najbardziej go polecam!!!

Nie na temat...
Karol22m napisał:
n_omyzs, wszystko masz na stronie producenta :razz:
Głośnik to 38-550 http://stx.pl/gdn-38-550-4-ae.html
xmax-u głośniki estradowe raczej dużego nie mają :razz:
Basu ma dużo, ale musisz go zastosować na sali, bo w pokoju to nie bardzo :wink:
Wg mnie ten głośnik jest naprawdę godny uwagi, jeżeli miał bym zmieniać to od razu na beyme taka za 700zł :mrgreen:
W amatorskich zastosowaniach jak najbardziej go polecam!!!
To o czym ty gadasz do mnie ja mowilem o 12" stx a nie 15" :P... i wlasnie z racji tego ze ma 8mm xmaxu
http://stx.pl/gdn-30-400-4-se.html

Używaj tagu [ offtopic ] !!

Nie na temat...
wstyd mi :oops: :oops: nie wiem jak mogłem pomylić głośnik 12' z 15' :smile:

Po dłuższym zastanowieniu się postanowiłem zrobić "suba" na 2xMDS08, wydaje mi się że jedna szt. by nie wystarczyła do 21m2, Gdzie można w Polsce kupić takowy głośnik nowy albo używany? Może ktoś chce się takowego pozbyć?
po zabawie w WinISD doszedłem do tego żeby obudowa miała 40L i strojenie na 31Hz. F3 na poziomie 39HZ a F6 na 32,5Hz. dobrze kombinuje czy może coś inaczej by wypadło lepiej?

Wg mnie zdecydowanie za niskie strojenie. Wg mnie na taki głośnik to strojenie powinno być ok 40Hz.

potwierdzam - za niskie strojenie

gigipawel, w intertechnik.de ten glosnik kosztuje 45-46E
po obecnym kursie to wychodzi ok 180zl
mysle ze spokojnie znajdziesz troche chetnych na nie ;)
ja bym dla znajomego bral jednego

zaloz osobny temat ale najpierw dowiedz sie ile wyjdzie przesylka

Nie na temat...
przepraszam że nie na temat ale tak z ciekawości....czy ten MDS 08 jest na tyle dobry, że uzupełni bas w pokoju 25m^2 ze starymi kolumnami tonsila na 18cm basach(ZG30C114 czy jakoś tak)? nie będę zakładał nowego tematu dla jednego pytania ;)

ja mam te mds-y08 po 260 zl za sztukę
nowe cena z wysyłka
jak byście chcieli to piszcie na pw

Witam. Mam 2 szt, kupiłem je ok 2 lata temu grają spokojnie pod tv. Jeśli jest ktoś zainteresowany to proszę napisać. Pozdrawiam

Nie na temat...
tak ale 2 to już 2 razy więcej kasy więc można kupić jeden większy, lepszy....chyba że za tą kasę(powiedzmy 400zł z przesyłką) nie kupi się jednego głośnika, który zamiecie 2 MDS'y 08 ;) ??

mniejszy glosnik ze wzgledu na mniejsza mase membrany bedzie szybszy. 2 takie glosniki zapewnia wiecej basu ale rownie szybkiego i niskiego.
jeden wiekszy zapewni taka sama ilosc basu co 2 male ale nizszego i wolnijeszego.
znam tylko kilka glosnikow naprawde szybkich lub wartych zakupu
no ale one nie sa dostepne od reki :???:

ja postawilem na 2xMDS08 i nie zaluje ;)

Chilihead, coś czuję, że to jakiś błąd
albo anulował wszystkie zniżki kontrahentom

To jest blad na stronie. Jak sie wezmie produkt do koszyka, to podaje cene 299zl.

Powrót