• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

głośnik do suba

hmmm ja powiem tak mnie interesuja takie glosniki ktore maja jak od najnizszej czestotliwosci odtwarzanie a min chyba tak od 20 hz bo chce by to gralo mniejwiecej od 20 do 100 moze 150 hz max 200hz no i moc tak z 200 W moze 300 jak da rade RMS no i zeby efektownosc byla tak mniejwiecej min 90 db no i zeby oczywiscie glosnik nie byl jakims gownem... :D cos w miare ok co do ceny a cena tak max 250 zl dakej najlepszym wyborem pozostaje ten BSW 124-II ??

[ Dodano: 2007-02-19, 23:48 ]
wstepnie wybralem... :D
http://www.ravixaudio.4web.pl/index.php?lang=pl&str=1&mka=3&his=2&kat=189&pid=35&par=1
oraz
http://www.matronix.pl/?cmd=WXP300TP
wypowiedzcie sie nna temat tego kompleciku... za ta cene dostane cos lepszego?? bo wiecej nie mam.

[ Dodano: 2007-02-19, 23:50 ]
no i czy jest to stosunkowo ok subik?? :D do ax-ow nie musi im dorownywac ale czy wystarczy mi wstepnie i ogulnie jakas wypowiedz na temat takiego suba bo kasy wiecej nie mam a wiec wezpie i to pod uwage w ocenie...

Michone... "Głosnik jest nie sprawny !!!"

Bsw 124 II sprzedaje uzytkownik MAXI ,napisz do niego,niechce duzo.

pozdro

Tasior napisał:
Michone... "Głosnik jest nie sprawny !!!"

Bsw 124 II sprzedaje uzytkownik MAXI ,napisz do niego,niechce duzo.

pozdro
;/ nie zauwazylem :/

od 20 hz bo chce by to gralo mniejwiecej od 20 do 100 moze 150 hz max 200hz no i moc tak z 200 W moze 300 jak da rade RMS no i zeby efektownosc byla tak mniejwiecej min 90 db no i zeby oczywiscie glosnik nie byl jakims gownem... cos w miare ok co do ceny a cena tak max 250 zl
Panie!takie rzeczy to tylko w erze :P

jeszcze pytanko jaki masz pokoj?? i jakiej muzy sluchasz?? bo Ty robisz 5.1?? mi sie wydaje ze bsw do kina to nie za abrdzo :?

no to do kina bsw chyba nie za bardzo :/ nie da sie ukryc ze kino lubi delikatnie zamulenie i przeciagniecie ;/ poszla wzmianka o slsie a pamientam ze jakis czas temu ktos robil suba (wlasnie do kina) na tym przetworniku i bardzo byl zadowolony.

michone, bsw w kinie tez dobrze sobie radzi, jak trzeba to przeciega i wywraca flaki;P

wiecie co tyle sie mowi na tym forum ze do takiej muzy takie glosniki do innej inne do kina jeszcze inne... ale rozbraja mnie BSW... w rocu i metalu super, techno i hh super teraz jeszcze ze w kinie tez sie spisze... oby tak bylo :) pozdrawiam :)

p.s. ale za tą jego unversalnosc placi wygladem :)

na szczescie wyglad jest bardzo podatny na wszelkie modyfikacje;]
w sumie zaluje ze sprzedalem swojego ;)

[ Dodano: 2007-02-20, 18:25 ]
nie zeby beyma power byla gorsza:]

[ Dodano: 2007-02-20, 18:26 ]
btw, ktos testowal 124II w aucie?

"ktoś" testował 10 i imho bez rewelacji...
jakoś tak nijako, choć może właśnie na tym ma polegać ta 'uniwersalność' :P
imho nie ma czegoś takiego jak rozwiązanie wpełni uniwersalne,
jeśli głośnik jest i do muzy i do kina to jest też dużym kompromisem :P

Powrót