• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośnik do subwoofera ~200zł

Reakcji
0
Witam,

jaki byście mi polecili głośnik do suba w skrzyni otwartej do 200 zł?

Radio to jakieś JVC za 200 plnów, więc nie jest złe.

Wzmacniacz to Infinity ra7502.

Z góry wielkie dzięki!

poza STXem masz do wyboru jedynie powerbasy i cadence
pierwsze gra tak slabo ze nawet obecnej ceny nie jest warte... drugie jest nadal stosunkowo nowe i malo jest opinii od zaufanych osob

Sam mam PB 12 w closedzie i gra bardzo przyjemnie. Lepiej mi sie podoba od Lanzara 10.

Widocznie nie mam dużych wymagań skoro PB 12 w closedzie za 180 zł całość mnie zadowala. :D

Generalnie kolega zmieniał bass boost w radiu i podczas zmiany głośnik przestał grać. Usatwienia radia resetowanei nic. Głośnik tak jakby troszeczke pyka, jak się dotknie palcami. Sfajczony? do wyrzucenia? ALe jakby się spalił, to chyba by nie dawał oznaków życia, a coś minimalnie sie rusza. :D

Można powiedzieć w sumie, że pisze z problemem kolegi. Z góry dzięki za odpowiedź.

Ostatnia edycja:
Głośnik sprawdzany pod innym źródłem? Może nie jest winny głośnik tylko radio?

Głośnik od wieży gra normalnie. Natomiast głośnik ze skrzynki podpięty do wieży pograł 2 sek i ucichło.

Powrót