Nie na temat...
| Słuchaj marian Ty się opierasz na swoim doświadczeniu, a ja na swoim i nie zmienię zdania | |
Chyba bardziej na doświadczeniach osób takich jak Pan Kisiel,projektantów kolumn jak i wzmacniaczy od zera,od osób od których każdy początkujący powinien się uczyć. Sądzę (i to jest pewnie fakt) że sam nie wymyśliłeś pojęć których używasz:
Nie na temat...
| Chodziło mi o to, żeby kolega zastosował wzmacniacz odpowiedniej mocy do węglowego stxa, ponieważ zbyt słaby wzmacniacz przy głośniejszym graniu zwyczajnie straci kontrolę nad głośnikiem i membrana będzie fruwała jak szmata czy jest tu coś trudnego do zrozumienia? | |
Nie ma takiego pojęcia jak kontrola wzmacniacza nad głośnikiem,piszą o tym sami projektanci wzmacniaczy,więc nie używaj takich pojęć.
Nie na temat...
| Może się nie jasno wyraziłem, ale każdy wie co miałem na myśli i nie ma co już więcej pisać na ten temat. | |
Nie dość że nie jasno to jeszcze błędnie,więc albo napiszesz co według Ciebie znaczy "kontrola wzmacniacza nad głośnikiem" albo przyznaj się do błędu.
Nie na temat...
| Mogę Ci podać przykład mam głośnik audio system xion w aucie ma on 450w rms i 600max po podpięciu go do carpowera hpb 602 (225w rms) do pewnej głośności grał dobrze jednak jak chciałem pograć głośniej to membrana fruwała wzmacniacz tracił kontrolę nad głośnikiem. Dopiero po zastosowaniu monobloku hifonicsa 600w 4ohm głośnik pokazał co potrafi i zjawisko fruwającej membrany przy głośnym graniu już nie występuje | |
Przykład jeden z wielu,widzisz co się dzieje ale nie potrafisz tego zinterpretować poprawnie.