• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośnik do subwoofera 400zł

Reakcji
15
Witam

Co polecacie do 400zł na głośnik do subwoofera?

Wymagania:

- duża efektywność koło 90dB
- moc do 250-300W (wzmacniacz będzie 300W)
- 25 cm

Co w tej cenie jest godne uwagi?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Wzmacniaczem 300W w mostku, celowo nie podałem nazwy bo się będziecie śmiali. Zresztą to i tak dla kolegi, taki wzmacniacz kupił taki ma, powiem tylko że oryginalny made in china ale raczej te 300W ma.

[ Dodano: 2009-09-15, 20:22 ]
A i jeszcze co do wymagań raczej szybszy ala rock nie techno.

kondrax, dawaj tę nazwę :P
Jak mostek to zainteresuj się MDSem 10, bardzo fajny głośnik.

kondrax napisał:
- duża efektywność koło 90dB
po co ci duza efektywnosc w samochodzie?
w samochodzie liczy sie przesuniecie powietrza a nie efektywnosc :P

jak moze byc uzywka to mam peerlessa resolution 10 w skrzyni za powiedzmy 300zl :P

http://allegro.pl/item743094094_hurt_max_odjazd_tuning_ster_pilot_peiying_py2f01r.html

Podróba kenwooda. Ale z tego co czytałem na necie ludzie te peiyingi mierzyli to mocy sporo mają gorzej z jakością ale niby to samo co carpower a tańsze.

[ Dodano: 2009-09-15, 20:35 ]
Dziś słuchałem w domu PowerBass M-12 w 30L closed. Nie wygrzany ale dla mnie szału nie było, mój BSW bije go na głowę efektywnością i zejściem, nie wiem jak w aucie.

Czyli co ważniejsze Xmax w aucie jak SPL?

Widać człowiek uczy się całe życie. A co z pompek do 400zł polecanie? yakuza odpada bo 12 cali, to się w Corsie B musi zmieścić.

to żarcik był z tej pompki :D a ty się tak zbulwersowałeś nie potrzebnie szukam do 400zł a peiying 89zł głosnik :D

kondrax, to chcesz pompkę czy głośnik ?

Pawel S. napisał:
proponuje ci sprawdzonego, markowego peerlessa a ty pytasz o peingi? :???:
wez sie opanuj bo zaraz ostrzezenie ci wlepie :evil:
znam ten typ irytacji ;)

panowie, ale ja przeciez zartowalem :P ...dalbym odrazu blokade pisania ;)

kondrax napisał:
ile litrów ma skrzynia do peerlesa parę słów jak to gra?
ok 30 litrow

to typowa "pompka" na bardzo kulturalnym poziomie. ciac trzeba nisko (ok 80hz) i przydaloby sie uzupelnic dobrym "kickiem"
ale w zadnym wypadku glosnik nie jest meczacy, glowa nie boli (jezdzilem z nim po 8 godzin dziennie) a brzmienie jest wystarczajaco zroznicowane
do napedu potrzebuje min 250w wiec twoj wzmacniacz bedzie OK

Piękna reklama Peerlessa piękna:D

Do szybkiego bitu Udim Jr1004, można też poszukać Cerwin Vega Hed 10. Oba do zamkniętej a nie do BuRczybasu:)

Dobra a jaki wzmacniacz do 300zł byście polecali do tego peerlessa resolution 10? może być używka

Masz ograniczone fundusze na wzmacniacz. Proponuję zainteresować się Udim jr1004, który będzie łatwiej napędzić. Będzie to też szybki głośnik, który chyba nigdy nie zamuli. A wystarczy mu dobre 150rms.

Powrót