• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośnik do subwoofera do 300 PLN

Reakcji
0
Witam.. szukam jakiegoś przyzwoitego głośnika, na którym mógłbym zbudować subwoofer...
Zastanawiałem się nad Revmasterem BSW 104-II
(http://www.mivoc.pl/?lang=pl&str=1&mka=3&his=2&kat=189&pid=34)...
Polecano mi też Magnata Xpres 1001
(http://www.magnat.de/car/car.php?se...en&PHPSESSID=d6f72a410bd41057f29c6d517c6425d5).

Subwoffer ma grać w mojej Felce :) ... Chciałbym uzyskać miękki ale i dynamiczny bas.. Czy w/w głośniki nadaja sie do tego, a może jest cos lepszego w tej cenie?? Prosze o porady... Z góry wielka dziękówa

Re: Głośnik do subwoofera do 300 PLN

erjot napisał:
... Chciałbym uzyskać miękki ale i dynamiczny bas..
nie pomoge is bo sie na subach nie znam. Ale. Moze zle zrozumialem ale miiękkość basu nie jest chyba cechą pozytywną. Apołączenie miekkosci z dynamicznoscia to wogole cos dziwnego. Chyba ze mieszam pojęcia..

Adam_85 a co z Magnatem ??

[ Dodano: 2004-10-21, 15:01 ]
Do marven.. nie wiem czy miękkość basu to cecha pozytywna (nie mówie tu o strasznym tłuściochu, lecz o miękkim i przyjemnym dla ucha basie), bo ja taki bas lubie :)) , a co do dynamiki to chodzi mi o to aby bas nie był ospały.. Pozdro

Nic nie wiem o magnatach. Jeżeli idzie o car audio to tylko wiem, że HERTZ jest dobry. Najbardziej go chwali Umberto:) Łukasz napisał gdzieś, że miękkość basu świadczy o gubieniu kontroli przez głośnik i bardzo możliwe, że tak jest, ale nie którym się to podoba. Pozdro

witam

za 300 PLN kupisz sobie w media XPRESS 1201 ta sama seria co 1001 tylko ze 12" :)

pozdro

kto powiedział ze bsw104II nie gra miekko??? czy ten ktoś go slyszał że sie wypowiada?

Lanzar max10 lub max12-320zł gra szybko i glośno
Alpchard cw 25cm po120zł np.x2 lub cw30-150zł w zamkniętej
Boschmann ALX122sp 230zł - potrzebny mocny wzmak

A co sądzicie o Tonsilu SW 3251:

Opis: niskotonowy, do systemów
Moc max W 200
Impedancja ohm 4
Pasmo przenoszenia Hz 32-5000
Efektywność dB 92
Wymiar zewnętrzny mm 250
Otwór montażowy mm 223
Głębokość mm 91
Membrana celuloza z masą uszczeln.
Zawieszenie pianka
Parametry
Thiele's-Small's
Fs [Hz]=37
Vas [dm3]=98
Re [Ohm]=3.4
Qts [-]=0.42
Bl [Tm]=7.3

a moze tesla arn 312?? na allegro sa po 190zl/szt a w 70l br calkiem przyjemnie gra...
jak nie to to moze cw1202c ok 120zl tez calkiem fajnie gra...
a jak cos drozszego to moze jakis jbl (w sumie nie sluchalem ale opinie sa niezle) pewnie bys znalazl jakiegos za ok 300zl
a najlepiej dozbieraj troche i kup hertza ESke;]
pozdro

Doszedłem do wnioskku ze jak już coś robic, to cos porządnego... zbieram kaske i wchłone Hertz'a Es 250.. :)))))

Powrót