Tomq88, jesteś śmieszny :lol: Z tego, co piszesz wychodzi na to, że słucham tylko i wyłacznie murzyńskiego rapu i "prymitywnej elektroniki", a najwazniejszym pasmem jest dla mnie wszystko poniżej 50hz. Do tego uważasz, ze jestem półinteligentny (mam 120 punktów na teście IQ...)
Nigdy nie miałeś bliższego doczynienia z rapem, hip-hopem i prawdopodobnie nie wychowywaleś się na osiedlu, ok. Nie jesteś w stanie zrozumieć w jaki sposób można czerpać przyjemność z takiej muzyki, bo jesteś z zupełnie innej bajki, ok.
Rap jest do bujania głową, nic złego w tym nie widze. Najchętniej na dobrej imprezie. Dobrego i ambitnego Hip-Hopu (nie Rapu, tylko Hip-Hopu) słuchałeś? Posłuchaj sobie np. Eldo, czy PIH'a. Zrozumiesz 30% z tego po 1 przesłuchaniu, to będzie sukces.
Jesli chodzi o Dubstep, Drum'n'Bass, Electro, wygląda na to, ze nie masz żadnego pojęcia o współczesnej muzyce, skoro traktujesz te gatunki jakby to była kolejna odmiana Techno... Nie jest to UMC UMC, tylko utwory z szybkim, mocno połamanym rytmem, bardzo skomplikowaną perkusją i linią basową. Zależnie od wykonawcy są utwory bardziej lub mniej ambitne, zdecydowana większośc trzyma wysoki poziom. Zanim coś ocenisz, dowiedz się najpierw co to jest.
Każdy ma inny gust, każdy jest w innym wieku, każdy wychował się na czyms innym, a to co napisałeś wyżej, wygląda mi na próbe dowartościowania się, i pokazania jaki z Ciebie wielki słuchacz muzyczny :lol:
Jesteśmy z zupełnie innej bajki i klimatu, ale nie chodzi o to żeby się sprzeczać, tylko o wspólne hobby. Nie wiem po co te wszystkie internetowe zaczepki. Gdybyśmy się minęli na ulicy pewnie zszedł byś mi z drogi i spuścił wzrok na buciki, a tutaj jesteś kozak#1...