• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośnik do subwoofera.

• Autor wątku Autor wątku tomi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
tomi napisał:
chyba jestem troche w tyle, co masz na mysli mówi ac jakość?

[ Dodano: 2008-09-20, 18:16 ]
a do 20 m^2 i do dobrego 2 way w tej cenie?
cos co zagra wystarczajaco szybko, zroznicowanie i niebedzie od niego bolala glowa po paru godzinach sluchania

za 600zl do 2 drog w 20m polecilbym to co sam bede robil (sprzet skompletowany)
uniamp + 2x IT MDS08

w 20m z dobrymi monitorami zagra to baaardzo przyjemnie :mrgreen:

wasik1989 napisał:
n_omyzs, a skąd wiesz jak jakościowo gra ten STX? Z tonsilami nie ma go nawet co porównywać, BSW 154 też się chowa...
tak wiec masz tego STXa i jednoczesnie BSW II 15"?;> jak tak to napisz cos wiecej.
jak jest taki dobry to michal sie wkurzy ze wydal tyle kasy na BSW :twisted:

wasik1989 napisał:
Ehh, to może skoro Ci brakuje tylko najniższych rejestrów w altusach, wymien głośniki niskotonowe na jakieś przyzwoite z dobrym zejsciem? za 600zł czyli 300zł za sztuka można kupić coś dużo lepszego.
fakt. jednak to juz bedzie modyfikacja kolumn wiec sentyment niepozwoli na to :P

n_omyzs, to był Twój 600 post :P Gratulacje ;)

Przyznam jedno co do BSW oraz do STXa. STX gra niżej, troszkę wolniej - a przez to melodyczniej, bass nabiera takiego kontrastu, wybrzmiewa bardzo odpowiednio. Poza tym ze gra trochę ciszej, to i tak bardziej ogromnie jakby to tak nazwać. Dla mnie, jego brzmienie jest dużo bardziej akceptowalne, niż BSW. Tak że widocznie lukasz przepłacił za znaczek...

Coraz dalej oddalacie się od tematu.
Czyli z tą kasą nic nie zdziałam i muszę uzbierać więcej tak?
Jeśli więcej to ile?

Ja mysle ze takiej tragedii.. te altusy graja podbitym wysokim basem podobno czyli niekoniecznie potrzebujesz czegos wiekszego od 12cali ale raczej glosniczka z zejsciem.

Powrót