• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośnik do tuby, 25 cm - jaki wybrać w rozsądnej cenie ?

• Autor wątku Autor wątku ilpt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Aaaa :) A sami mówicie ze STX ma wiarygodne parametry :) Po drugie to był głośnik jeszcze za czasów kiedy były wersje SS :) i 27 :)

Nie mierzyłem bo wtedy nie miałem sprzetu pomiarowego :) może teraz bym zmierzył :)

takero napisał:
Znajomy kupił dwa do jakiś altonów czy innych tonsili i nieco się przeraziłem

A były choć wygrzane ??

No ale czego sie spodziewac od głośnika za 53 zł :) Paczke koleś miał znalazlem głośnik i koleś zadowolony (nawet bardzo) Do tej pory ta paczka mu gra w samochodzie :)

ja za swego czasu 20zł kupowałem na wolumenie stxy 22 120 X SW...
Zresztą niezależnie od ceny po głośniku spodziewam się zawsze jednego - żeby dobrze grał , ew żeby grał nieźle jak na swoją cenę, a ten nawet tani sc nawet jak na swoje 40 parę zł jakiś czas temu gra imo słabo.
18 120 6 SW w dobrej budzie BP 4th zagra lepiej dołem od 20 sc.

takero napisał:
zagra lepiej dołem od 20 sc.

od 20 napewno :) a ja miałem 25 :)

takero napisał:
niezależnie od ceny po głośniku spodziewam się zawsze jednego - żeby dobrze grał , ew żeby grał nieźle jak na swoją cenę

Nie każdy ma obsłuchane kilkaset modeli głosników :) niektórzy potrzebują tylko zeby zagrało :) i im to wystarczy :)

BTW Takero :) Jak tam poszukiwania głosnika i wzmaka do mojego Subika ??

Powrót