• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośnik niskośredniotonowy z ciepłą średnicą

Reakcji
1
Macie jakieś typy głośników niskośredniotonowych z piękną i bardzo ciepłą średnicą? Może być kosztem basu, bo zazwyczaj te ładniejsze średnice są z mniejszych głośników. Nie narzucam pułapu cenowego, po prostu szukam sugestii czego warto posłuchać a potem będę ewentualnie myślał nad jakimiś monitorkami.

Piszę wyraźnie, że chodzi mi o ciepłą średnicę, a w jednym z tych linków które podałeś, tam wprost pisze autor, że brzmienie na tym SB jest chłodne. O 15cm rewelatorach też piszą wszyscy, że to chłodne brzmienie, chociaż piękne na średnicy. 18cm rewelatora sam miałem - to zdecydowanie brzmienie zimne. Exceli jakoś za wiele nie słyszałem, więc jestem otwarty. Co do budżetu - szukam głośnika który zagra naprawdę ciepło, wręcz gorąco na średnicy. Są głośniki tanie, które potrafią urzec, są i droższe, dlatego celowo nie narzucam ograniczenia cenowego. Jak będzie kilka typów to postaram się gdzieś posłuchać, żebym miał wstępne rozeznanie i wtedy zdecyduję czy warto postawić na droższy typy czy na tańsze.
Dodam, że jeśli chodzi o SB, to te zestawy które słyszałem dotychczas nie podobały mi się brzmieniowo.

Ostatnia edycja:
Powrót